Huawei stormer bare frem

Kør elcykel – på vandet

Vandcykler kender vi godt. I hvert fald os, der regelmæssigt passerer langs Søerne i det indre København.

Elcykler kender de fleste også. Flere og flere af de sjældent særligt elegante jernheste med batteri befolker efterhånden vores cykelstier og veje.

Men en vandcykel, der kører på el. Det er da noget nyt. Eller er det i virkeligheden bare en elcykel, som også kan flyde og tøffe rundt vandvejene som en lille énmands båd?

Never mind. Interesserede kan nu forudbestille en Manta 5, der kan transportere en person på op til 85 kilo rundt på vandet med hastigheder op til 15 kilometer i timen.

Rækkevidden er dog begrænset. Vandcyklens klarer en times sejlads. Derefter må man i gang med det fysiske trampen i pedalerne, eller man må lade sig trække i land af en motorbåd.

Manta5 blev præsenteret første gang i New Zealand for et år siden. Men det er først nu, at den eldrevne vandcykel skal lanceres ude i verden. Det sker med en online kampagne, hvor fabrikanten bare glemmer at fortælle, hvad vidunderet skal koste.

Den elektriske vandcykel kan foldes sammen og skilles ad, så man kan have den med på skulderen. Vægten er 22,5 kilo inklusive batteri.

Man registrerer sig på internet og markerer, at man er interesseret og gerne vil yde en forudbetaling. Så kommer prisen – og levering i begyndelsen af 2019. Det lyder næsten mere risky, end det er at futte rundt på Manta5 uden en redningsvest på.

Selve den flydende elcykel kan pakkes sammen, så den snildt kan lægges i bagagerummet på en personbil. Stellet er lavet aluminium med flydere (”hydrofoils”) og propeller af kulfiber. Hele herligheden vejer bare 22 kilo.

Når Manta5 er foldet ud, fylder den bagerste vinge eller hydrofil næsten to meter. Derfor er nærkontakt mellem to elcykler, hvis brugere vil kysse hinanden, ikke muligt. Medmindre det foregår til lands, eller de to elskende accepterer at få mindst våde tæer og ben….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei stormer bare frem