Tele-nostalgien længe leve

Tesla lancerer sit eget surfboard

Teslas Elon Musk er noget nær verdensmester i at skabe omtale af sig og sine gøremål. Når det ikke lige går så godt med elbil produktionen, ruller han lynhurtigt et par nye historier og produkter frem, som afleder opmærksomheden fra de negative ting.

I sidste uge var det f.eks. planerne om at lave en egen Tesla smartphone i topklassen, som ville klæde de mennesker godt, der kørte elbil. Og måske også alle dem, der drømmer om at køre i en Tesla.

Her i weekenden kom så Elon Musks nyeste påfund – et Tesla surfboard til den nette sum af 1.500 USD. Det er knap 10.000  kroner for et brædt at stå på bølger  med.

Der kører mange Tesla Model S elbiler rundt på vejene nord for København. Mon nogle af dem får et Tesla surfboard med på taget og ned på stranden?

Rent timing-mæssigt er lanceringen selvfølgelig helt perfekt. Højsommer med solen bagende oppe fra og ned på hvide sandstrande og millioner af mennesker på ferie. Og well – et surfboard vil sikkert pynte på taget af en Tesla, selvom en jeep, en BMW X5, en VW T-Roc eller en Nissan Quashqai nok vil være mere praktisk til formålet.

Tesla har allieret sig med den berømte surfboard designer Matt ”Mayhem” Biolos i udviklingen af den nye gadget. Brættet er 203 centimeter langt og fremstillet af en blanding af epoxy kunststof og kulfiber.

Det er samme Black Dart materiale, som Tesla bruger til instrument brættet i sine biler. Også lakken er hentet hos Tesla – en kombination af mat og blank med Tesla logoer på både forside og underside af surfboardet. Undersiden er desuden beklædt med to lag stof for at øge styrken og beskytte mod stød og bump.

Elon Musk er nok verdens mest omtalte multi-iværksætter. Han laver alt fra powerbanks til mobiler, over flammekastere til hjemmebrug og rumraketter, der kan genbruges – til Tesla elbiler, solpaneler, batterier og nu også surf brædder.

I første omgang fremstiller Tesla kun 1.500 eksemplarer af sit surfboard. Det skal jo være eftertragtet og hot. De blev udsolgt på mindre end et døgn trods den høje pris. En ekstra omgang vil blive produceret senere, men Tesla sætter ikke dato på.

Tesla er i øvrigt langt fra det første bilmærke, der smykker sig med et surfboard. Mini har gjort det samme før – også Jeep, Mercedes, Suzuki, Peugeot og Landrover.

Netop gadgets med bil-logoer på er blevet en gedigen forretning for bilmærker. De fleste har et udvalg af jakker, caps og t-shirts. Nogle tilbyder eksklusive armbåndsure eller cykler. Det seneste er at have egne smartphones – dem har bl.a. Porsche, Lamborghini, Ferrari og snart også Tesla.

I hvert fald er både surfboard og mobil mere fredeligt end den flammekaster, som Elon Musk fik en forbløffende salgs-succes med for nogle måneder siden. Og også lidt mindre ambitiøs end hans SpaceX genbrugs-raketter eller store solcelle farme.

Hvor Elon Musk får råd til de mange projekter fra – er der måske nogle læsere, som spørger. Svaret er først og fremmest, at den karismatiske serie-iværksætter er rigtig god til at overbevise investorer og aktionærer.

Selv har Musk tjent millioner og milliarder ved at sælge to firmaer gennem sin karriere. Det første var softwarehuset Zip2, der blev købt af Compaq. Senere kom det store scoop med betalings-platformen PayPal, som eBay købte i 2002 formedelst 1,5 mia. USD….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tele-nostalgien længe leve