Ventilatorer snart udsolgt

Lenovo kommer med Smart Display

Med den enorme succes, som Amazon og Google har med deres stemme-styrede højttalere – alene i USA er der solgt over 40 mio. eksemplarer – kan det ikke undre, at andre også vil være med i legen.

Apple er der med sin knap så succesrige HomePod. Harman Kardon er der. Også højttaler specialisten JBL. Det samme er danske B&O, der har gjort nogle af sine produkter kompatible med Googles Assistant teknologi.

Præcis det samme har kinesiske Lenovo, der slås med HP om at være verdens største fabrikant af pc’er og pc-servere. Lenovo vil fra i dag sætte sit første Google Assistant display på markedet. Dog ikke i Danmark og Norden, hvor salget af smarte højttalere endnu ikke er begyndt officielt. Mange af produkterne kan dog købes via online shops. Til dem, der ikke kan vente.

Lenovo Smart Display er en direkte konkurrent til Amazons Echo Show – og det første af slagsen til Google Assistant. Lenovo ser et kæmpe marked for denne type gadget, fordi den kombinerer egenskaber fra både mobiltelefoner, tv og stereo anlæg. Oplagt til både det moderne hjem og kontoret.

Med Assistant indbygget byder Lenovo nyheden på alle de features og services, vi (teoretisk set) kender fra Google Android 8 på en smartphone eller en tablet. Man kan f.eks. give ordrer med sin stemme og få en masse ting til at ske i sit hjem – tv’et tændes, alarmen aktiveres, garage porten åbnes – eller man kan bestille vejrudsigt, de seneste nyheder eller trafikmeldinger læst op.

Da Lenovo Smart Display også har en skærm indbygget, øges disse funktioner med mange flere: Google Maps, YouTube, Photo (album), Calendar og Duo, der er Google svar på Skypes videokald. Selvfølgelig kan man også surfe på internet via touch skærmen, se tv eller lytte til musik.

Højttalere som Googles Home eller Amazons Alexa Echo er smarte, men de nye displays er bare endnu smartere. Ganske enkelt fordi de kan så meget mere. De er både den billedtelefon, som de fleste kun har set i science-fiction film. Og de er den moderne digitale butler, der kan svare på mange ting og ellers finde løsningen automatisk via internet.

Lenovo giver også eksempler på praktiske anvendelser i hverdagen: Har man Smart Display stående på køkkenbordet, kan det vise tilberedning af retter trin for trin. Det kan holde øje med børneværelset via et trådløst kamera derinde hos ungerne. Det kan håndtere jeres husk-at-gøre lister med fotos, vise børnenes skolekalender – eller man kan lytte til radio, podcasts eller lydbøger.

Lenovos nyhed fås i to størrelser og farver, men alle varianter indeholder samme forstærker og højttaler på 10 watt. Den lille model med otte tommers HD skærm koster 200 USD – ca. 1.300 kroner. Den store med 10 tommers displays i Full HD kvalitet skal man betale 250 USD for – ca.  1.600 kroner….

Lenovos nye Smart Display kan f.eks. bruges til at se Google Maps på.

Både den lille og den store variant har en 10 watts højttaler indbygget.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ventilatorer snart udsolgt