777 kilo skrald pr. dansker om året

Sony har 48 MP sensor til mobilen

Vores smartphones er kommet et meget langt stykke vej, siden de første fotokameraer blev introduceret på, hvad vil dengang kaldte mobiltelefoner. Adskillige år før iPhone.

Ikke kun har moderne mobilkameraer i dag en hurtig autofokus. De har optisk billed stabilisator mod rystede fotos. De kan optage video i 4K kvalitet – og de kan lade kunstig intelligens hjælpe med til den helt rigtige lys-sætning og blændevalg til det motiv, man peger på.

Nu vil Sony så give det hele ekstra nøk, som ikke kun vil være meget synligt, når fremtidens smartphones skal tage billeder. Det vil også give mangen fabrikant af ”rigtige” kameraer koldsved på panden – og Sony er såmænd selv en af dem.

Sony har nemlig udviklet en ny billedsensor på hele 48 megapixel, som vil blive indbygget i topklasse smartphones fra 2019. Mon ikke Sony tager sig af retterne først og måske lægger super-sensoren i næste års Xperia XZ3 model?

Desuden kunne man sagtens forestille sig, at 48 MP sensoren også dukker op hos andre. Sony producerer nemlig sensorer til dusinvis af konkurrerende telefon-mærker. Mest kendte er Apples iPhones.

Her viser Sony forskellen. Til venstre et billede taget med en almindelig billedsensor på 12 megapixel. Til højre samme billede med den nye IMX586.

Ifølge Sony vil den nye IMX586 sørge for, at smartphone kamera omsider kan konkurrere direkte i kvalitet med selv dyre spejlrefleks kameraer. Den påstand har vi hørt tit fra mobilfabrikanterne – og ofte glemmer de, at et godt foto kræver mere end et stort antal megapixels.

Omvendt ved Sony jo – om nogen – en masse om både tv, professionel video og kameraer i alle prisklasser. Så man lytter måske lidt mere når Sony praler:

Sony fortæller således, at den nye IMX586 sensor på 48 MP både sikrer højere lysfølsomhed og en højere billed-opløsning. Hver pixel måler mindre end 0,8 mikro-meter (um). Den vil samtidig tilbyde et fire gange større dynamik område end de bedste billedsensorer på markedet lige nu.

Til sammenligning er topklasse smartphones i dag udstyret med billedsensorer på op til 24 megapixel. Et par enkelte har 27 MP, mens det mere almindelige er 12, 16 eller 20….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

777 kilo skrald pr. dansker om året