Få et The Wall på væggen i din stue

Piano Man on the road

Det er (desværre) ikke meget, vi hører til Billy Joel på vores breddegrader nu om dage. Den geniale sangskriver og kunstner stoppede officielt med at udgive plader i 2007, men er man et smut i New York, er der gode chancer for at opleve ”the piano man”.

Forleden holdt den efterhånden 68-årige William Martin Joel nemlig sin koncert nummer 100 i Madison Square Garden. Med en gæste-optræden af den mindst lige så legendariske Bruce Springsteen.

Billy Joel lider nok ingen nød efter at have solgt over 150 millioner albums verden over. Med uforglemmelige hits som f.eks. ”Uptown Girl”, ”Just the Way You Are”. ”Tell Her About It”, ”For the Longest Time” eller ”It’s Still Rock’n Roll To Me”.

De vil alene sikre ham en million-omsætning hos den amerikanske pendant til Coda & Gramex. Dertil kommer penge fra Joels koncerter, hvor han henter næsten 95 pct. af sine indtægter.

I 2016 hentede The Piano Man 22,4 millioner USD – ca. 145 mio. kroner – alene fra sine koncerter, som primært foregår i Madison Square Garden.

 

Hvis I kigger på infografikken fra Statista, vil I kunne se, at musik streaming kun giver Joel en minimal indtægt. Han tjener faktisk mere end dobbelt så meget på salg af plader, dvd’er og downloads.

Joel har flere gange været ude med kritik af streaming tjenester som Spotify og Apple Music, der betaler så små beløb til kunstnerne, at de reelt ser en underskuds forretning for mange popstjerner. Streaming tvinger med andre ord musikerne til at spille flere koncerter.

Streaming er til gengæld en stor fordel for alle os ”ikke-rockstjerner”, fordi de giver os adgang til masser af musik til en lav pris. På mobilen, laptoppen eller tabletten.

I behøver dog næppe at få dårlig samvittighed over for Billy Joel af den grund. Han er milliardær i danske kroner med en formue på ca. 180 millioner USD.

Her er en video med Springsteens optræden sammen med Billy Joel i Madison Square Garden den 18. juli….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få et The Wall på væggen i din stue