Nova 3i er Huaweis store lillebror

Fjæset tager på rumfærd

Facebook og andre online giganter som Google eller Amazon er trætte af at være afhængige af teleselskaberne – og deres nogle gange sløve udvikling af internet linierne i de forskellige lande.

Det er derfor, at man ser Google og Facebook finansiere deres egne fiberkabler på tværs af verdenshavene mellem USA, Asien og Europa.

Det er også grunden til, at Facebook længe puslede med tanken om at sende en flok højtflyvende og soldrevne Aquila droner op over Afrika, hvor de kunne give folk i tyndt befolkede områder adgang til internet.

De højtflyvende droner er nu opgivet. I stedet vil Facebook have sin egen satellit, der skal tilbyde bredbånds-forbindelser til, hvad topledelsen i det sociale med kalder ”u-servicede og under-servicerede landområder”.

Efter fire års udvikling droppede Facebook for nylig sit Aquila projekt med højtflyvende droner til at formidle trådløst internet over Afrika. (Foto: Facebook)

Satellitten skal hedde Athena, og den er udviklet af Facebooks egne ingeniører. Den skal stå færdig efter jul og formentlig sendes i kredsløb først i det nye år via de genbrugelige SpaceX raketter, som Tesla-ejeren Elon Musk har udviklet.

Athena skal i første omgang løse en tidsbegrænset opgave, som det hedder. Det er vel bare et andet ord for en ”prøve-periode”, inden den åbner for direkte satellit-til-bruger services i Afrika, Sydamerika eller Asien.

Facebook har bekræftet Athenas eksistens over for det altid vel-orienterede online medie ”Wired”, mens andre nyhedskilder har hentet deres informationer fra en afslørende email kommunikation mellem Facebook og de amerikanske telemyndigheder FCC.

SpaceX har allerede opsendt de første satellitter, der skal give under-udviklede områder en direkte internet-adgang. De kaldes Starlink og skal blive til en hel hærskare af små internet satellitter, der svæver over vores jord….

Facebook vil formentlig sende sin første Athena satellit op med Elon Musks SpaceX raket i begyndelsen af næste år. (Foto: SpaceX)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nova 3i er Huaweis store lillebror