Rolls-Royce Honor mobil?

Microsoft afslører russiske hackere

Det kan godt være, at Vladimir Putin garanterede Donald Trump, at Rusland ikke har blandet sig i den amerikanske valgkamp via sociale medier og hacker-metoder – eller Trump misforstod, hvad Putin sagde til ham.

Men Rusland er slet ikke holdt op med at bruge cyber-spionage mod USA’s politikere. Tværtimod har Microsofts sikkerhed-specialister opdaget et russisk angreb så sent som her i foråret.

Microsofts Vice President for Customer Security and Trust – Tom Burt – afslørede nyheden i går i forbindelse med Aspen Security Forum, hvor han deltog i en panel-diskussion.

Ifølge Burt har Microsoft sikre beviser på, at russerne har udført en såkaldt ”spear-phishing” kampagne mod i hvert fald tre amerikanske landspolitikere, der stiller op til midtvejs-valget senere i år. Angrebene skal have fundet sted i de forløbne par måneder.

Ekspert panelet, hvor de nye russiske cyber-angreb mod USA’s politikere blev afsløret. Microsofts Tom Burt er nummer to fra højre – ham med hånden oppe. (Foto: Aspen Institute).

Microsoft chefen siger dermed sin præsident direkte imod. Trump har ellers i triumf efter sit topmøde med Putin hævdet, at han ikke havde grund til at tro, at russerne havde blandet sig i hans præsident valgkamp via internet.

Trump har siden trukket i land og siger nu, at han havde haft en fortalelse ved pressemødet: Han ville have sagt, at han ”ikke havde grund til at tro, at russerne ikke havde blandet sig.” Altså præcist det modsatte – blot pakket ind i en noget uklar formulering.

Tom Burt kunne desuden afsløre, at Microsoft kunne spore det seneste angreb til en gruppe hackere, der formodes at være del af GRU – Ruslands største efterretnings-tjeneste. Samme organisation stod angiveligt bag ved angrebene mod Hillary Clintons præsident kampagne i 2016 og infiltrerede computerne hos DNC (Democratic National Committee). DNC står for indsamling af bidrag til demokraternes valgkampagner.

USA rejste forleden dag anklage mod 12 russiske spioner, der arbejder for GRU i USA, 11 af dem menes at stå bag hacking angrebene i 2016 mod demokraterne, hvor partiets interne emails blev lækket for at øve indflydelse på vælgernes gunst.

Mange mener, at russiske hackere var medvirkende til, at Hillary Clinton tabte det amerikanske præsidentvalg.

Det 12. GRU-medlem beskyldes for at have brudt ind i computerne hos de amerikanske valg-myndigheder og i systemer, der tilhørte firmaer, som udvikler software til styring af præsidentvalg. Ved den lejlighed skal russerne have stjålet personlige informationer om en halv million vælgere.

Ifølge det amerikanske online medie BuzzFeed News vil Microsofts Tom Burt ikke afsløre navnene på de tre amerikanske politikere, som har været ramt af de nye russiske cyber-angreb. Kun, at det drejer sig om velkendte personligheder, der fører kampagne for genvalg.

Mediet fortæller også, at en højtstående DNC repræsentant udtaler, at ”vi så russerne angribe vores demokrati i 2016, og vi ved, at de er en trussel i 2018, 2020 og i fremtiden.”

Samme demokratiske talsmand tilføjer, at det er meget uheldigt, at præsident Trump ikke tager problemet alvorligt. Desuden afviser republikanerne i Kongressen at øge tilskuddet til sikring af amerikanske  valg….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rolls-Royce Honor mobil?