Samsung på vej med flere nyheder

Oplev Bowie i AR og VR

Hvis I gik glip af den forrygende ”David Bowie is” udstilling, der har turet verden rundt på museer i de seneste seks år – eller bare genre vil gense og genhøre den hjemme i stuen – behøver I ikke vente alt for længe.

Til efteråret udsendes nemlig både en version i Augmented Reality (AR) og i Virtual Reality (VR) af ”David Bowie is”. De vil udkomme på alle relevante AR og VR platforme, men priserne er endnu ikke offentliggjort.

Helt billige bliver de dog næppe. En del af indtægterne skal nemlig gå til Victoria and Albert Museum i London og Brooklyn Museum i New York. Her kørte ”David Bowie is” udstillingen indtil den forløbne weekend.

En af scenerne i “David Bowie is” udstillingen i New York. (Foto: Jonathan Dorado / The Brooklyn Museum)

Man skal betragte AR- og VR-udgaverne, som gik man selv på museum og skal betale for en billet. Man kan bare selv bestemme, på hvilket tidspunkt af døgnet man besøger museet – og ingen andre gæster kommer i vejen.

Den digitale Bowie udstilling skal bestå af en række ”audio-visuelle rum”, hvor man kan beskue den legendariske rockmusikers efterladenskaber i 3-D. Det kan være instrumenter, billeder, tøjm møbler, som man vil komme meget tættere på end i det virkelige liv. Desuden vil man virtuelt kunne klæde sig selv i berømte Bowie scene kostumer.

De nye AR/VR versioner af ”David Bowie is” udvikles i et samarbejde mellem Sony Music Entertainment i Japan, The David Bowie Archive”, Planeta og Victoria and Albert Museum.

Situationsbillede fra “David Bowie is” udstillingen i New York. (Foto: Jonathan Dorado, Brooklyn Museum)

Planeta, der er kreativt bureau med base i New York, skal udvikle multimedie produktionen, så den via apps kan opleves på smartphones og tablets. Desuden versioneres ”David Bowie is” til alle populære platforme for Augmented og Virtual Reality.

”David Bowie is” lokkede over to millioner gæster til de 12 byer i verden, hvor udstillingen blev vist. I London var det den mest sete vandre-udstilling nogensinde på Victoria and Albert Museum.

Den digitale udgave vil være den første af sin art i verden. En enestående lejlighed til at komme tæt på den geniale kunstner, musiker og skuespiller, hvis melodier og scene-optræden var banebrydende.

Ligesom museums-udgaven vil den digitale  ”David Bowie Is” blive tilbudt på ni forskellige sprog. Den første vil blive udsendt til efteråret….

Den fysiske David Bowie er desværre lukket nu. Vi må glæde os til den digitale version i AR og VR senere på året. (Foto: Jonathan Dorado / Brooklyn Museum)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=7ou3PtyfOu8%20

Både på den fysiske udstilling i den nye digitale version vil der være klip fra nogle af David Bowies berømte koncerter. Dette billede er 2002. (Foto: Wikipedia)

David Bowie var berømt for sine kostumer. Dette stammer fra hans Aladdin Sane Tour i 1973. (Foto: Mayasoshi Sukita / The David Bowie Archive)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung på vej med flere nyheder