Lille bærbar JBL til det hele

Microsoft angriber iPad

Tilbage i marts lancerede Apple en ny iPad til lavpris, der skulle lokke nye generationer af brugere til det stille-stående tablet marked.

Det er for tidligt endnu at vurdere, om Apple har haft succes med at sælge sin nye iPad til budget pris. Men for en sikkerheds skyld følger Microsoft nu op med den nye Surface Go tablet på 10 tommer – eller mere præcist 9,6 tommer.

Go er både den letteste og billigste Surface til dato. Et Microsoft forsøg på at give brugerne den fulde Windows 10 oplevelse ”on the go” til en mere overkommelig pris.

Microsoft Surface Pro vejer kun 520 gram. Den indeholder som standard Wi-Fi. En dyrere version med 4G telefoni kommer senere på året.

Surface Go kommer som standard med det lidt skrabede Windows 10 S styresystem, der begrænser anvendelsen af programmer til de apps, man kan hente i Microsofts Windows Store – og samtidig lægger låg på strømforbruget. Hvis man ønsker det, kan man let og gratis opgradere til det fulde Windows 10 system.

Når man går ned i pris og vægt, må det ganske naturligt betyde flere kompromis’er undervejs. Det ved både Microsoft, Apple og andre, der producerer tablets og laptops.

Surface Go må derfor undvære Intels seneste Core iX eller m-type processorer. I stedet sidder der en ældre og mere langsom Intel Pentium Gold 4415Y chip ombord. Den har kun to kerner og 4 GB RAM, så krævende apps og spil er nok ikke livretten for den nye Surface Go.

Med Surface Go følger et cover, der har et tastatur integreret. På den måde kan man bruge tabletten som en rigtig laptop med lille 10 tommers skærm.

Microsoft fortæller, at man har arbejdet hårdt med Intel for at optimere den aldrende processors ydeevne, så den arbejder problemfrit med de ret tunge Windows 10 og Microsoft Office pakker. Vi må se senere, om det løfte holder i praksis.

Skærmen på 10 tommer er i 3:2 format og leverer en grafisk opløsning på 1.800 gange 1.200 punkter. Et trin ned i forhold til den dyrere Surface Pro. Det indbyggede lager er på 64 GB, men kan modeller med mere ombord kan selvfølgelig også købes.

Regn i det hele taget med at købe ekstra i forhold til standard prisen. Man skal således overveje en Surface Mobile Mouse til 35 USD, et Surface Go Type cover med tastatur for 100 USD og en Surface Pen til 100 USD. De danske priser kendes ikke endnu.

Microsofts nye Surface Go er nok mest til surfing, email, videokig og andre opgaver, der ikke kræver så meget processor kraft.

Til gengæld kommer Surface Go med den velkendte Surface stander, et 3,5 mm hovedtelefon stik og en USB-C port og for første gang på en Surface – en kortlæser til microSD hukommelses-kort. En udgave med 4G telefon skal komme inden årets udgang.

Målgruppen for Surface Go er skole-elever, studerende og folk, der ikke vil ofre en formue på en god tablet eller 2-i-1 tablet. Ligesom Apples iPad hører Microsofts Surface maskiner normalt til i de højere prisklasser.

Med sin 9,6 tommers skærm er Go også mindre end andre Surfaces. Den måler 234 x 175 mm og vejer kun 522 gram. Den kan derfor placeres nemt i rygsækken eller skuldertasken. Og Surface Go er nok mere til at surfe på nettet, til emails og til at se videoer på – end at redigere sine egne video med.

Microsoft Surface Go kommer på markedet den 2. august, men kan forudbestilles fra i dag. Den danske pris er ikke klar endnu, men i USA koster den 399 dollars. Et godt gæt vil være lige under 4.000 kroner i Danmark….

https://www.youtube.com/watch?v=krRRskzHWFE%20

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille bærbar JBL til det hele