Apples App Store fylder 10 år

Beeline er guf til din cykel

Det kan være slemt nok at holde øje med navi-skærmen på midten af bilens instrument bræt. Især, når trafikken er tæt, og bilerne kører uden stor afstand mellem sig. Men at miste koncentrationen for et øjeblik på en cykel, kan være meget mere farligt end at sidde i en bilkabine omkranset af airbags.

Derfor er det måske ikke altid lige smart at have sin smartphone monteret på cykelstyret for at kunne se digitale landkort, telefon opkald osv. Eller endnu værre – små displays, som er svære at aflæse i solskin.

Så er Beeline straks mere praktisk. Det er en minimalistisk navigator, der med en tydelig pil og en afstands-måler viser, hvordan man skal køre for at komme helskindet frem til sit mål på cykel.

Beeline er lille og nem at placere på cykelstyret. Den er pakket ind i solidt kunststof, så den kan tåle at falde på jorden uden at gå i stå. Vandtæt er displayet naturligvis også, og forbindelsen til navigatoren på cyklistens smartphone sker trådløst via Bluetooth.

Designerne Mark Jenner og Tom Putnam har valgt flotte og strøm-ædende OLED skærme fra. I stedet bruger de e-Paper teknologi, der har langt større kontrast. Det lille runde display skal jo heller ikke vise landkort med mange detaljer. Kun det aller-væsentligste i to farver – sort og hvidt.

e-Paper har samtidig den store fordel, at det bruger stort set ingen strøm. Beeline kan derfor køre i månedsvis, uden at man skal tage det med indendørs til opladning i en stikkontakt via et medfølgende USB-kabel.

Beeline indeholder kompas, accelerometer, gyroskop, klokke og speedometer. Den medfølgende app til iPhone eller Android har nogle rigtigt dejlige features. F.eks. kan man vælge, hvor nøjagtigt Beeline skal følge navigatoren.

Displayet kan følge angivelserne 100 pct og f.eks. fortælle, at om 2,7 kilometer skal man dreje 90 grader til højre. Men man kan også slippe navigatoren løs, så man lettere kan tage smutveje ad små stier, fortove og lignende – uden at navien mister overblikket.

Betjeningen er prisværdig nem. Når Beeline tændes, og forbindelsen til telefonen er etableret, spørger app’en, hvor man vil hen. Så er det bare at pege eller indtaste på mobilen – og kørslen kan begynde.

Beeline kan placeres på alle typer cykelstyr og flyttes over på nøgleringe, når man har stillet biken. Så kan man også lettere finde rundt på gåben. Desuden er der lige kommet en Beeline udgave til motorcykler og knallerter….

Priserne for Beeline til cykler begynder ved 99 GBP eller ca. 850 kroner….

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=9QJSKapqkxE

 

Betjeningen af Beeline er prisværdig enkel.

Beelines app giver større friheder end de fleste andre navigatorer til smartphones.

Når man har stillet cyklen, kan man hurtigt gemme Beeline i en lomme. Ellers bliver den smarte lile gadget bare stjålet.

Beeline kan monteres på alle typer cykelstyr.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apples App Store fylder 10 år