Facebook går ind i fodbold

Giv gas på græsset

Lige nu er der ikke så meget brug for plæneklippere i Danmark. Den solrige forsommer og tørken har fået græsset til at standse sin vækst, og man behøver ikke at tage klipperen frem to gange om ugen, som vi plejer på denne årstid.

Samtidig har tørken den fordel, at ukrudtet heller ikke gror. I hvert fald holder skvalderkålen sig diskret tilbage i min lille have. Den har fuldstændig mistet lysten – altså skvalderkålen.

Hvad gør man så, når man godt kan lide motoriserede plæneklippere? Man køber da en ny fra Honda, der kan bruges som racerbil i Formel 1 klassen, når der ikke er brug for den på græsplænen.

Hondas engelske afdeling har allieret sig med en håndfuld ingeniører og mekanikere med Formel baggrund. Sammen har de udviklet denne nye plæne-traktor, der klarer 0 til 100 kilometer i timen på fire sekunder og kører 240 km/t på toppen.

Det har man måske ikke ligefrem brug for på sin villa græsplæne. Men ejer man et britisk god i klasse med dem, vi ser i mange tv-serier, kan der måske blive brug for en plæneklipper af denne kaliber. Så kan man jo også hæve selve klipperdelen og drøne ned ad godsets private veje med speederen i bund. For heller ikke på de engelske motorveje må man køre særlig stærkt.

Honda vil sende sin nye Mean Mover V2 ud i konkurrencer, for ude i verden kører plæneklippere om kap på lukkede baner. Sidste år mistede Honda tronen som verdens hurtigste græsslå-maskine, og det skal hævnes med dette nye monstrum.

Den regerende rekordholder er nordmand og hedder Per-Kristian Laundefaret. Han kører på en tunet Viking T6 plæneklipper, der toppede ved en hastighed på 133,57 miles i timen. Det svarer til ca. 215 km i timen.

Det kan selvfølgelig ikke være rigtigt, at rekorden holdes i et land, der har mange flere klipper, skove og end velpassede græsplæner. Derfor denne ekstraordinære kraft-anstrengelse fra Honda UK og racer-specialisterne fra Team Dynamics.

Det flotteste ved Honda Mean Mover V2 er nok hjulene. Gyldent lakerede letvægts-fælge på brede racer slicks fra Goldspeed. Man nænner næsten ikke at sende denne plæneklipper ud på fugtigt græs, der klæber sig fast allevegne og lægger en utidig grøn og brun farve på en flot højglans lakering i rødt.

Racer-slægtskabet ser man også, når man tager et kig ned i plæneklipperens cockpit. Her er der et rigtigt sportssæde og et lille tykt rat med paddle gearskift og en masse knapper, som man ikke har en anelse om funktionen af. Medmindre man selv er racerkører med ambitioner lige så store som en græsplæne.

Motoren har Honda hentet fra en af sine racer-motorcykler. – CBR1000RR for at være præcis. 999 ccm er den stor. Med fire cylindre, seks gear på 190 hestekræfter. 81 HK flere end sidste års Honda Mean Mower V1. 150 miles per hour skal bæstet kunne spæne. Det er 240 kilometer i timen.

Selve overdelen er slet ikke racer-agtig i øvrigt. Det stammer fra den originale Honda HF2622 plænetraktor, som kan købes overalt hos Honda forhandlere. Den kører måske ikke helt så stærkt, men så kan man hjælpe lidt til ved at råbe vroooom til sin græsplæne….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook går ind i fodbold