Den ægte vare om bloggere?

G -Shocks får omsider Bluetooth

Lidt mærkeligt har den japanske elektronik gigant hidtil holdt sig fra smartwatches. Casio kan ellers stort alt andet i underholdnings-elektronik. Fra lommeregnere, over printere og kameraer til små tv og professionelle kasseapparater.

Men ok – Casio har jo sin G-Shock familie, der må være blandt verdens sejeste og mest hårdføre armbåndsure. G-Shocks tåler nærmest alt – og ser også sådan ud. Har ma en G-Shock krydder på håndleddet, tror folk automatisk, at man er bjergbestiger, kører på mountain bike i eliteklassen eller mindst har en gammel Landrover og en sejlbåd i Americas Cup klassen.

Selvfølgelig købes de fleste Casio G-Shock ure nok af folk, der er mere eventyrere i drømme end i deres hverdag på kontoret. Men drømme er gode at have. Uden dem ville livet være kedeligt og uden fremtid.

Nogle af Casios dyrere G-Shock ure har fået ganske meget elektronik indenbords. Det er f.eks. meget præcise GPS sender/modtagere, og de kan sagtens vise digitale landkort – ikke kun over storby-junglen, men den ægte vare.

Et lille skridt over mod smartphones gør Casio ny med sin nye G-Shock MT-G Bluetooth model. Den er mærkets første ur med trådløst Bluetooth i.

Den skal brugerne koble sammen med Casions smartphone app til iPhone eller Android. Så kan de tjekke status på data i deres G-Shock ur, synkronisere tiden helt præcist og holde øje med hvor meget strøm urets indbyggede solceller leverer.

Casios egen beskrivelse af, hvordan det nye G-Shock MT-G er konstrueret, fortæller en del om, hvorfor urene er så populære blandt outdoor fanatikere verden over:

”En indre kerne er placeret i en kasse-formet struktur med rigtige skruer. De holder urets krone, urskive af safir, urets bagside og armbåndet tæt forbundet med de ædle dele indeni uret. Denne særlige konstruktion sikrer, at uret er godt beskyttet mod stød, bump, fald, vand, støv og andre fysiske påvirkninger udefra.”

Urkassen er fremstillet af kulfiber-forstærket kunststof, der har højere modstandskraft end f.eks. rustfrit stål. G-Shock MTG Bluetooth vejer samtidig meget mindre end andre ure pakket ind i stål.

Den slags ure sælges naturligvis ikke til en spotpris i det lokale supermarked. Casio vil have 800 USD eller ca. 5.200 kroner for sin hårdføre nyhed….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den ægte vare om bloggere?