Samsung gør mere for kunsten

Festival folket bruger da iPhone

Længe inden de store navne er begyndt at spille på Orange Scene, er anvendelsen af smartphones og det tilhørende data-forbrug gået helt amok på Rokilde Festival 2018.

Teleselskabet 3, der står for mobilnettet på Danmarks største musik-arrangement, kan allerede nu se, at data-trafikken vil vokse med mindst 30 pct. i forhold til sidste års festival.

Alene i søndags, hvor 50.000 rock-fans havde entret Roskilde for at finde en god teltplads til at overnatte på, løb det mobile dataforbrug op på 8,2 TB data – det er 8.200.000.000 bit.

Ifølge 3 er det hele 64 pct. mere end for samme søndag for et år siden. Med andre ord må rigtigt mange sende billeder hjem til familier og venner om, at de er landet velbeholdent på marken ved Roskilde. Eller de varmer op til alle de spændende musik-navne senere på ugen ved at lytte til Apple Music og Spotify i timevis på øretelefonerne.

Roskilde Festival fans bruger mest ældre iPhone modeller.

I timen, efter at ”hegnet blev væltet” lørdag eftermiddag, og festivalen dermed blev åbnet, registrerede 3 i alt 16.390 tale-opkald fra festival området.

Den hidtidige rekord for data-trafik på en enkelt dag på Roskilde stammer fra festival-torsdagen sidste år. Men den rekord er allerede slået søndagen inden. Det lyder vildt for data-forbruget i de kommende dage – f.eks. på torsdag.

Indtil her tirsdag morgen har 3 registreret et mobilt dataforbrug på 17 ,9 TB på Roskilde Festival. Det er 30 pct. højere end for festivalen i 2017.

Meget sjovt undersøger teleselskabet også, hvilke telefoner Roskilde-folket bruger. 98 pct. har en moderne 4G mobil, og der er over 1.000 forskellige modeller i anvendelse på festival-området.

Længe inden den Orange Scene åbner med de store stjerner, er dataforbruget gået amok på Roskilde. (Foto: Jacques Holst / Roskilde Festival)

 

Graver man lidt ned i tallene, finder man ud af, at Roskilde lige så godt kunne omdøbes til Apple festival. Ni af de 10 mest anvendte smartphones her er nemlig iPhones – inklusive de otte mest udbredte.

Det kunne tyde på, at Roskilde Festival ikke kun er en spejlbillede af det digitale danske samfund. iPhone dominansen er endnu højere end i resten af vores lille land.

Dog kan man ud fra Top-10 listen konstatere, at den typiske Roskilde deltager ikke bekymrer sig så meget om at have den seneste nye smartphone. De kan sagtens nøjes med flere år gamle modeller.

3’s data viser nemlig, at en af Apples aktuelle modeller først dukker op nede på sjette-pladsen. Øjeblikkets mest solgte mobil i Danmark – den kostbare iPhone X – først lander på position 7:

  1. Apple iPhone 6S
  2. Apple iPhone 7
  3. Apple iPhone 6
  4. Apple iPhone SE
  5. Apple iPhone 5S
  6. Apple iPhone 8
  7. Apple iPhone X
  8. Apple iPhone 7 Plus
  9. Samsung Galaxt S8
  10. Apple iPhone 5

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung gør mere for kunsten