Trumps ”losers” og ”terribles”

Meget bedre Apple Maps på vej

”Elsker I ikke bare Apple Maps? Det er så meget bedre end Google Maps?”

Den sætning hører man kun meget sjældent, medmindre afsenderen er en total iPhone nørd, der ikke vil acceptere, der er en verden uden for Apple.

For seks år siden lancerede Apple sin elektroniske landkort, som skulle erstatte Google Maps som standard på iPhone og iPad.

Apple Maps rendte straks ind i en masse kritik på grund af upræcise landkort og en risiko for at få vist retningen, man skal køre i, helt forkert.

Apple har siden forbedret Apple Maps i flere omgange, og systemet er i dag ganske kort og effektivt.

Det skal der derfor gøres noget grundigt ved nu. Apple er i fuld gang med at forbedre Apple Maps helt fra grunden med nye geografiske data, som Apple selv har indsamlet.

Apple stoler ikke længere på informationer fra tredje-part, som har været grundlaget for Apple Maps, siden Google blev fyret som leverandør i 2013.

Apple har haft sine foto-vogne trillende rundt i Californien i flere måneder, og det bliver altså her, at iPhone og iPad brugere får glæde af de nye og bedre landkort først.

Det nye Apple Maps rulles ud i San Francisco området og det nærliggende Silicon Valley i løbet af de næste par uger. Og kun til de Apple brugere, der har den nye iOS 12 beta installeret. Til efteråret dækkes hele den nordlige halvdel af Californien. Til den tid vil kortene også kunne bruges på andre versioner af iOS end den seneste nye.

Apple oplyser, at hele USA vil komme med i løbet af 12 måneder. Først derefter begynder Apple at koncentrere sine kort-forbedringer om andre dele af verden. Derfor skal danske iPhone/iPad brugere nok væbne sig med tålmodighed – eller bruge Google Maps i mellemtiden.

Apple konkurrerer direkte med Google, der indsamler sine geografiske data på samme måde. Nemlig med fotovogne, der kører op og ned ad alle veje og gader – mens de tager billeder af huse, seværdigheder og landemærker undervejs.

Apple har arbejdet med planerne om en 100 pct egen Apple Maps gennem fire år. Det har kostet mange penge, så dét, der bliver præsenteret, skal bare være i orden.

Apple har derfor lavet en flottere app med flere farver og detaljer. Parker og skove bliver nu helt grønne at se på. Man vil kunne finde mere præcise billeder af vandveje – og man vil kunne se lettere forskel på hovedveje, store gader, sideveje – og om kortet viser den direkte rute mellem to punkter eller giver forslag til genveje og omveje….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trumps ”losers” og ”terribles”