Nyt mareridt for Instagram

Bose nyhed til de støjfølsomme

For et halvt år siden skrev jeg første gang om, hvordan en verdenskendt fabrikant af højttalere og hovedtelefoner lige pludseligt vendte 180 grader: Nu ville Bose hjælpe folk med at holde larmen ude. Specielt når de ikke kunne falde i søvn på grund at støjkulissen.

Dengang havde Bose stor succes ved at lade publikum med-finansiere sine innovative Sleepbuds via iværksætter portalen Indiegogo. Det væltede ind med forudbestillinger, så Bose’ konto hurtigt blev overtegnet.

Nu er Sleepbuds helt færdig-udviklede, og Bose har åbnet salget af de effektive støj-knusere. I første omgang i USA og Canada, hvor et sæt skal koste 249 USD eller ca. 1.600 kroner. Lidt senere på året kommer Bose Sleepbuds også til Europa og Danmark.

Bose er meget ivrig til at fortælle, at Sleepbuds ikke indeholder en aktiv støjreduktion i stil med den, som en del producenter af øretelefoner slår på tromme for i deres nye produkter. Bose kalder det i stedet for ”noise masking”, selvom princippet langt hen ad vejen er det samme.

Sleepbuds spiller beroligende lyde i øret på den person, der har svært ved at slappe af eller falde i søvn. Melodierne har på forhånd fået fjernet bestemte frekvenser, som er generende og vækkende. Øretelefonerne derimod lytter aktivt med og filtrerer de irriterende bølgelængder ”on the fly” – så at sige.

Sleepbuds ligner trådløse øretelefoner til forveksling. Blot har de den modsatte effekt. De støjer ikke, men fjerner f.eks. lyde fra trafikken eller snorkende senge-partnere ved at spille beroligende naturlige toner hen over. Sleepbuds kan sidde i brugerens ører hele natten eller, hvornår han/hun gerne vil sove.

Bose nyheden kommer med 10 præ-installerede ”sleep tracks”, der bl.a. omfatter bølgeskvulp, rislende bække, kvidrende fårekyllinger og knitrende flammer. Yderligere ”melodier” vil komme i fremtidige opdateringer – mon ikke den klassiske ”regn på taget” er imellem?

Sleepbud indstilles trådløst via en medfølgende app til iPhone/iPad eller Android. Her kan brugerne bl.a. justere volumen, melodi-valg, hvor længe anti-støjen skal spille osv. Desuden indeholder Sleepbuds også et personligt vækkeur. Kun brugeren selv kan høre det – ikke personen, der sover ved siden af i sengen.

Ifølge Bose er der gjort rigtigt meget ud af bærekomforten. De har bl.a. en banan-formet del, der følger ørets indre konturer. Desuden medfølger ørepropper af gummi i tre størrelser – ligesom vi kender det fra øretelefoner.

Sleepbuds er det mindste produkt, som Bose nogensinde har fremstillet. De fylder kun en gange en centimeter og vejer 1,4 gram. Det indbyggede batteri kan køre 16 timer på en opladning, inden det kan fyldes op trådløst i den medfølgende bære-æske….

https://www.youtube.com/watch?v=bATsDqPXtgg%20

 

 

http://www.leifshows.dk/nye-oeretelefoner-fungerer-modsat/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt mareridt for Instagram