Hver tredje VM-fan er en kvinde

Icarus er en smuk smartphone

Når nu de fleste smartphones ligner hinanden nærmest påfaldende meget, er det lidt befriende at se, at kreative designere godt tør udfordre konditionerne og forsøge sig på egen hånd.

Den nye Icarus telefon fra den makedonske designer Apostol Tnokovski er kun anderledes i det ydre. Indmaden er helt normal toptelefon med 6 tommers skærm, dobbelt kamera og en Snapdragon 845. Derfor kunne en bare lidt dristig telefon-fabrikant sagtens tage Tnokovskis elegante ideer og omsætte dem til praksis.

Designeren beskriver sit koncept som forsøget på at skabe en skulpturen mobiltelefon. Æstetik og brugervenlighed har højere vægt end mobilens hastighed og tekniske formåen:

”Jeg ville skabe en smartphone, der var unik i sit udtryk. Den skulle introducere en helt ny og frisk design stil, der adskiller sig klart fra markedets andre mobiler, der alle ser ud, som om de skabt ud fra samme skabelon,” forklarer Apostol Tnokovski.

Designeren forklarer, at han har været inspireret af art deco. Den hjælper med til at gøre telefonen mere handy, samtidig med at tre halv-elliptiske lag af lak får mobilen til at se alt andet end firkantet ud.

Tnokovski siger da også, at han har forsøgt at trække linier tilbage til tiden, før smartphones kom på markedet – med Apples iPhone som den første. Siden da har telefoner lignet hinanden som to dråber vand. Før iPhone var der mange flere dristige designs at opleve.

Mønstret på telefonens ryg af poleret sort glas skal give indtryk af, at mobilen har vinger. At den kan flyve ligesom de trådløse signaler, den udsender og modtager. Deraf også valget af navnet Icarus.

Ikaros var en græsk sagnfigur, der forsøgte at flygte fra fangenskab på Kreta med et sæt hjemmebyggede vinger af fjer og voks. Ikaros kom dog for tæt på solen, der smeltede voksen. Han styrtede i havet og døde.

Man må håbe, at Apostol Tnokovski ikke kommer til at opleve noget lignende. Hans ideer i Icarus telefonen fortjener en bedre skæbne.

Tnokovski har ved flere tidligere lejligheder vakt opsigt med sin ofte dristige designs, der ofte henter inspiration fra vandets verden. Hans mest kendte værk er Lady Gagas Hydra piano fra 2010….

Tnokovskis mest berømte design er Hydra pianoet til Lady Gaga.

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hver tredje VM-fan er en kvinde