Briller til de søvnløse

Stresset job med god løn

Når Tyskland spiller mod Sverige i aften, vil det ikke kun være en skæbnekamp for de regerende verdensmestre. Taber de mod svenskerne, vil det være første gang i VM-turneringens historie, at Tyskland allerede ryger ud i den indledende runde.

Opgøret mod de blå-gule vil også være en skæbnedag for Tysklands sympatiske landstræner Joachim (Jogi) Löw – se indledningsfoto. Taber tyskerne, vil han sandsynligvis blive fyret og mister dermed en løn på 28,8 millioner om året.

Ifølge den engelske avis The Mirror er Löw den bedste betalte landstræner hos de 32 hold, der deltager i fodbold-VM i Rusland.  Löw ligger dermed i lønklasse med dyre spillere på grønsværen, men han når ikke de store stjerner fra Brasilien, Spanien, Argentina og Portugal til sokkeholderne i løn.

Med sin faste hyre på 3,8 millioner euro (plus bonus) ligger den tyske landstræner kun en snudespids foran Frankrigs Didier Deschamps og Brasiliens Tite. De tjener begge omkring 3,6 millioner euro – ca. 27,3 mio. kroner. Det er mere end mange af deres mere almindelige landsmænd tjener i et helt liv.

Verdens bedst tjenende fodboldtræner optræder slet ikke ved VM. Han sidder og tæller penge hjemme i England, hvor han er klubtræner for Manchester United. Stjerne-coachen José Mourinho tjener ifølge den franske sportsavis France Football mere end 197 millioner kroner om året – 26 mio. euro.

Mindst to andre managers i den engelske Premier League henter tre gange så mange penge i løn som de højest betalte landstrænere ved fodbold-VM. Det er Liverpools populære tyske coach Jürgen Klopp og Pep Guardiola fra de britiske mestre Manchester City. De får begge over 10 millioner euro i lønningsposen hvert år – det er 75 millioner danske kroner….

Det danske landsholds træner Åge Hareidi tjener ikke nok til at komme i Top-10 over de bedst tjenende managers ved fodbold-VM. Han ligger ifølge Daily Mirror på en 17. plads med en årsløn på ca. syv millioner kroner eller 920.000 euro.

Den dårligst lønnede landstræner ved fodbold-VM er Senegals Aliou Cissé fra Senegal, der ellers er et af sit lands mest berømte fodboldspillere. Cissé tjener årligt 200.000 euro eller ca. 1,5 millioner kroner. Sikkert mange penge i det fattige afrikanske land….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Briller til de søvnløse