Meget længere videoer på Instagram

Ny standard for mobil bilnøgle

Vi bruger smartphones til flere og flere ting. Både derhjemme, på arbejde, i byen, på ferie og undervejs i det hele taget.

Smartphones har også for længst fundet vej ind i moderne personbiler, hvor Apple Carplay og Android Auto kan sørge for musikken og navigationen.

På ét punkt stopper smartphone fornøjelsen i biler dog – indtil nu. De kan ikke bruges til at åbne billåse eller starte motoren. Til det formål kræves separate nøgler fra autofabrikanten, som benyttes enten fysisk eller trådløst.

Nu ser bildørene ud til at åbne på vidt gab, efter at et antal kendte fabrikanter af smartphones og automobiler er blevet enige om at lave en fælles standard for mobiler, der kan låse biler op og tænde bilmotorer.

Fabrikanterne har samlet sig i Car Connectivy Consortium (CCC), der bl.a. har Apple, Samsung, LG, Panasonic, Audi, Mercedes, VW, General Motors, Hyundai og BMW blandt sine første medlemmer.

Ifølge CCC har man netop frigivet Digital Key Release 1.0, der vil blive prøvekørt i mindre målestok. Det store gennembrud vil komme i begyndelsen af næste år med Release 2.0, som alle CCC medlemmer vil benytte i deres biler….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meget længere videoer på Instagram