HomePod nu i Tyskland

Så lille kan en gamer-pc blive

Når man hører om pc’er til computerspil og e-sport, tænker de fleste automatisk på store gulv-computere med køling som på et hotel i troperne – eller på kraftige laptops, der har rødt belyste tastaturer og neon lamper skinnende ud alle vegne. Gaming skal ses og beundres – ikke kun på skærmen.

Den kinesiske fabrikant Chuwi går den modsatte vej. Chuwi mener, at power skal gemmes diskret og ikke behøver at vises frem via muskuløse kabinetter. Chuwi er specialist i mini-pc’er – og en af dem er nu tunet til computerspil.

Den nye Chuwi HiGame PC må være markedets mindste spille-pc. Både i fysisk størrelse og i pris.

For at opnå det har Chuwi måttet gå på kompromis – naturligvis. Der er nemlig en god teknisk grund til, at e-sport maskiner er store. De indeholder de stærkeste processorer, kraftige grafikkort, store diske og muskuløse strømforsyninger, der alle kræver masser af strøm, masser af plads og masser af køling. De er jo racerbiler med stor skærm og tastatur på.

Chuwi HiGame mangler dog intet. Den kommer således med Intels 8. generation Core processorer som enten i5 eller i7. Et separat grafikkort med egen kølefabrik på har der ikke været plads til, men Chuwi klarer sig fint med en AMD Radeon RX Vega M GL/GH grafikchip, der har 4 GB video RAM at sprede sig på.

Her er der også blevet plads til 8 GB RAM som standard – kan udvides til 32 GB – lynhurtige SSD diske på 128 eller 256 GB samt et pænt stort udvalg af udvidelsesstik. Thunderbolt 3, USB-C, HDMI osv.

Ifølge Chuwi har den lille HiGame samme kræfter som en typisk gamer-pc, der er mange gange større.

Kølingen har Chuwi bestemt ikke overset undervejs. I den klejne computer sidder tre lag af kobberrør og en blæser på 90 millimeter. De skal sammen med et ”intelligent termisk management” sikre, at HiGame kan køre for fuld damp i timevis uden at miste pusten.

En mini-pc, der kun fylder ca. 15 gange 15 centimeter – og med de kræfter – kan selvfølgelig bruges til andre praktiske formål end computerspil og e-sport. Det kunne f.eks. være multimedia, design og layout, 3D modellering eller krypto-mining – hvis man spekulerer i alternativ valuta som f.eks. bitcoins.

Chuwi dværgen vil også sagtens kunne anvendes som et diskret medie-center, der placeres under eller ved siden af sit store 4K tv. Og allerbedst – HiGame er så lille og let, at man let kan bære rundt på computeren. Faktisk er den mindre end de fleste laptops.

Chuwi tilbyder i øjeblikket HiGame pc’en til en favørpris, hvis man forudbestiller et eksemplar via iværksætter portalen Indiegogo. Her kan den købes for bare 899 USD – ca. 5.900 kroner – for en udgave med Core i5 processor og 128 GB disk. Vil man have en kraftigere model med Core i7 og 256 GB disk, er intro-prisen 1.099 USD – ca. 7.200 kroner. Det er pænt under, hvad man normalt betaler for rendyrkede og fysisk meget større gamer-pc’er….

En Chuwi HiGame e-sport computer er ikke bredere, end en blyant er lang.

Chuwi har indbygget en avanceret køling med masser af små kobberrør. Den sikrer, at den lille pc kan køre på fulde gardiner i timevis uden at miste pusten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HomePod nu i Tyskland