Så lille kan en gamer-pc blive

Lytter du til Podcasts?

I de senere år er Podcasts blevet meget populære, og de fleste betragter de ofte tale-tunge optagelser som en ny og spændende måde at distribuere audio indhold til et stort og bredt publikum.

Størst interesse for Podcasts er der tilsyneladende i Fjernøsten – i højt-udviklede områder som Sydkorea, Taiwan og Hong Kong. Her lytter henholdsvis 58, 55 og 47 pct. til podcasts. Det vil sige halvdelen af dem, der har adgang til internet i de pågældende lande.

USA har opfundet begrebet Podcast, de fleste tekniske formater til formålet (S-Town, Serial) og fundet smarte måder at finansiere optagelserne på (sponsorships og ”targeted” reklame. Interessen for at lytte til Podcasts er dog mere moderat.

33 pct. gør det, hvilket svarer til gennemsnittet (34 pct) af de 37 lande, hvor Reuters Institute for the Study of Journalism (RISJ) har gennemført sin analyse.

(Infografik: Statista.com)

Lidt overraskende er interessen for Podcasts relativt lav i Nordeuropa, der ellers har en mange-årig tradition for at lytte til radio, bruge streamet musik, købe ordentligt stereo osv.

I Danmark lytter 26 pct. til Podcasts – ikke vist i infografikken fra Statista – mens kun 22 pct. tyskere gør det, 18 pct. englændere og hollændere samt 24 pct. finner. Norge og Sverige ligger dog højere – på niveau med USA – med henholdsvis 31 og 36 pct.

Reuters’ medie-eksperter forklarer det bl.a. med, at populære radiostationer – både de statslige og de private – ikke har lyst til at underminere deres almindelige sendeflade med at producere Podcasts.

En anden forklaring kunne være, at mange mennesker ikke rigtigt har opdaget, hvad Podcasts er for en størrelse – og derfor ikke lyttr til dem. En del bloggere brugere ellers Podcasts som supplement til deres skriftlige historier og anmeldelser.

Reuters har samlet sine erfaringer fra interviews med over 2.000 mediebrugere i 37 lande i den netop udkomne Digital News Report 2018. Her definerer man også en Podcast som en serie episodiske lydfiler i digitalt format, som man kan downloade, abonnere på og lytte til….

Man kan sagtens lave sine egne Podcasts, hvis man har en smartphone, tablet eller laptop med den rette software og en god mikrofon. Andre får optaget deres Podcasts i et professionelt lydstudie.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så lille kan en gamer-pc blive