Folk spiser og ser på skærm samtidig

Hvor demokratisk er webben?

Folkemødet 2018 åbnede på Bornholm i går med 30.000 mennesker allerede på førstedagen. Det er med til at bevise, at det frie ord har det godt i Danmark. I hvert fald når menings-udvekslingen foregår i den frie luft på klippeøen.

Lidt anderledes ser det åbenbart ud, når vi taler om internet. Ifølge en analyse fra Reuters Digital News Report er hver fjerde voksne dansker bekymret for, at man kan få problemer med myndighederne, hvis man udtrykker sine politiske holdninger online.

De 26 pct. bekymrede placerer danskerne blandt de mest ”trygge” i verden, men er alligevel en foruroligende høj andel – synes jeg. Nordmændene føler, at de har det mest åbne ord på nettet – med kun 21 pct, der tager forbehold. Hos amerikanerne er det 24 pct.

Helt i den modsatte grøft ligger Tyrkiet, hvor der virkelig er risiko for at ryge i fængsel, hvis man kritiserer den siddende Erdogan regering. 65 pct. af tyrkerne er bange for at sige deres mening i f.eks. sociale medier, i online meddelelser eller i diskussions fora på nettet….

(Infografik: Statista.com)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Folk spiser og ser på skærm samtidig