Grillbøffer på to minutter

Børn i bedre form

Fitness trackers eller motions armbånd markedsføres normalt til voksne eller teenagers. Problemet med for lidt bevægelse er dog mindst lige så stort hos den yngre del af befolkningen, der bruger alt for meget tid foran tv, computer og mobiltelefon.

Amerikanske Fitbit forsøger at ramme et publikum fra otte til 16 år med sit nye Ace armbånd. Eller rettere deres forældre, der selv burde kunne se, at deres børn trænger til mere motion – eller senest får en advarsel om det fra skolelægen.

Det farverige Fitbit Ace blev præsenteret i marts, men det er først nu, at motions-armbåndet til børn kan købes. Prisen er 749 kroner eller 100 USD, hvis man bestiller det online i en international webshop.

Ifølge Fitbit er overvægt stigende blandy børn. Acer armbåndet skal forhåbentligt kunne hjælpe, for det overvåger ikke kun barnets aktivitet i løbet af dagen. Det kontrollerer også, om det unge menneske får søvn nok om natten.

Fitbit minder f.eks. sin bærer om, at han eller hun skal gå mindst 250 skridt hver time. Hvis ikke det er tilfældet, vibrerer Ace og lader sit display blinke. Samme features kender vi fra andre fitness trackers til voksne eller fra Apple Watch. Ace vil samtidig forsøge at motivere sin bærer med kommentarer og små præmier, hvis vedkommende løber, svømmer, cykler, spiller bold – eller bare går en tur.

Den medfølgende app til mobiltelefon, tablet eller laptop forsøger at gøre motion til noget sjovt. Børnene bliver stillet på opgaver. De kan prøve sig selv af i forskellige spil – og sammen med forældrene stille sig selv daglige eller ugentlige mål. Bliver de nået, vanker små anerkendelser.

Fitbit har designet sin Ace app efter anbefalinger fra internationale sundheds-organisationer. De siger, at børn og yngre teenagere skal bevæge sig mindst 60 minutter hver dag og sove i ni timer pr. døgn.

Forældre kan løbende overvåge, om deres børn får den nødvendige motion eller hænger derhjemme foran computerskærmen. De kan selvfølgelig også justere de forskellige mål i app’en – og de kan lave en konkurrence om, at hele familien kommer i bedre form. Så kan man via app’en trække forældrenes og børnenes resultater op på en fælles skærm. For de gamle har selvfølgelig også en smartwatch eller et Fitbit armbånd for voksne.

Det nye Fitbit Ace er slagfast og kan tåle en tur i brusebadet. Nyheden fås i flere farver og kan køre i fem dage på en enkelt batteri opladning….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillbøffer på to minutter