Bruger du pirat software?

IKEA og Sonos i parløb

Det har været en åben hemmelighed, at svenske IKEA og den store amerikanske højttaler producent Sonos har flirtet siden december sidste år. Det er dog først nu, at vi får lov til at se første eksempler på graviditeten, selvom den officielle fødsel nok først sker til efteråret.

Men barnet – eller rettere sagt børnene ser da meget vellykkedee og meget IKEAske ud. De skal hedde Symfonisk og være en del af møbelgigantens stadig større Home Smart kollektion.

Den består af alt fra møbler med integreret trådløs oplader, over intelligente lys og lamper til deciderede stereo anlæg.

IKEA viste de første prototyper på Symfonisk i forbindelse med sine årlige Democratic Design Days, der holdes i koncernens hjerte – landsbyen Älmhult i Sverige.

Sådan kunne IKEAs og Sonos samarbejde om en helt ny – og prisbillig – generation af trådløse højttalere se ud – Symfonisk.

I år er det egentlig IKEA samarbejder med skogiganten Adidas og danske LEGO, som står i centrum. Men billederne af Symfonisk smuttede også ud til verden.

De nye utraditionelt designede højttalere vil naturligvis være kompatible med Sonos nuværende produkter. De kan integreres problemfrit og trådløst med f.eks. Sonos One eller den helt nye Sonos Beam soundbar til placering under tv.

Beam er unik på markedet, fordi den er den eneste, som kan fungere sammen med tre forskellige personlige assistenter – nemlig Apples Siri, Googles Assistant og Amazons Alexa.

Her ses en IKEA Symfonisk højttaler på væggen koblet sammen med en Sonos 5 underneden.

Spændende at se, om det også bliver tilfældet med Symfonisk. I hvert fald er IKEA så stor på verdensplan, at både Apple, Google og Amazon burde være interesserede i et samarbejde.

Det andet interessante er, at IKEA Symfonisk sandsynligvis bliver billigere end Sonos egne højttalere. Sonos får dermed døren op til et meget bredere publikum end i dag – og det er vel værd at tage med, selvom Sonos vil tjene mindre pr. Symfonisk enhed.

De Symfonisk prototyper, der bliver vist på Democratic Design Days, virker ikke. Man kan ikke høre dem spille. Derfor er der nok også en risiko for, at de endelige Sonos/IKEA højttalere vil se anderledes ud, når de kommer endeligt på markedet.

I april blev IKEAs samarbejde med svenske Teenage Engineering afsløret. I dag blev det officielt markeret på Democratic Design Days.

Jeg tror nu ikke, at det ydre design vil blive ændret voldsomt meget inden da. I stil og fremtræden matcherf Symfonisk nemlig fint de Frekvens højttalere, mixerpulte og forstærkere, som IKEA præsenterede i april – sammen med den svenske højttaler fabrikant Teenage Engineering.

Det kunne se ud, som om IKEA vil henvende sig til det unge publikum med Frekvens. De får glade farver og utraditionelle løsninger, der kan minde om LEGO klodser til popmusik. Symfonisk fra Sonos bliver lidt mere diskrete i kulørerne og mere voksent i designet. Lidt mere klassisk, når vi nu taler om Symfonisk.

Under alle omstændigheder markerer IKEAs samarbejder med Sonos og Teenage Engineering, at den svenske møbelgigant er hastigt på vej ind i elektronik.

IKEA Frekvens kan bl.a. bruges til at sammensætte et ny-klassisk stereo anlæg. Med retro pladespillere og hypermoderne mixerpult i moduler og spændende designede højttalere og lamper.

 

Hvor man indtil nu har set Hi-Fi, tv og computere som dummies i pap i IKEA varehusenes udstillinger, vil apparaterne fungere og kunne købes hos IKEA i fremtiden. På linie med reoler, senge, borde, sofaer og køkken grej.

De første rygter er da også allerede ved at cirkulere på internet om, at IKEA måske til næste år kommer med sin egen smartphone. En mobil, der vil bryde det konventionelle design, vi kender i dag – og som vil indgå som en naturlig forlængelse af de andre Smart Home elementer. Jeg er helt sikker på, at IKEA har haft ideen fremme.

På Democratic Design Days afslører IKEA også, at man er på vej ind i sport, mode, kunst og computerspil. Skolen for e-sport – Area Academy – vil nemlig også indgå et design samarbejde med IKEA….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bruger du pirat software?