Asus viser gamerens drømme mobil

Hvem har råd til en iPhone X?

Som alle danskere efterhånden ved, koster Apples store telefon let 10.000 kroner. Man kan få den for 8.900 kroner, men mon ikke de fleste køber den store til 10.249?

Den schweiziske storbank UBS har brugt den laveste pris i USA – 999 USD – for at finde ud af, hvor mange dage det i gennemsnit kræver at arbejde for at få råd til at købe en iPhone X.

UBS henter naturligvis inspiration fra det berømte Big Mac indeks, hvor man måler landenes købekraft ud fra, hvad McDonald’s mest populære burger koster.

Det er der store forskelle på fra land til land – og dét ser man skam også meget tydeligt, hvis en borger med en gennemsnitsløn vil investere i en iPhone X. Den er ikke kun Apples hidtil dyreste mobil, men også den mest solgte smartphone i verden i årets første kvartal. Trods den høje pris.

Hvis man bor i Nigerias hovedstad Lagos, skal der arbejdes i fire måneder for at få råd. Mere præcist i 133 dage. Og så er der kun penge til mobilen, hvis man samtidig holder op med at spise, drikke, betale husleje og købe andre fornødenheder. Ellers tager det meget længere tid, før man får sin iPhone X.

Helt i den modsatte grøft ligger de mennesker, der bor i schweiziske Zürich. De skal i snit kun arbejde i 4,7 dage for at købe sig en ny iPhone X. I New York skal man slide to dage ekstra.

Danmark er desværre ikke med i den infografik, som Statista har lavet. Men da Københavns pris-indeks ifølge UBS ligger meget tæt på New Yorks (101,3 mod 100,0), vil en dansker nok skulle arbejde nogenlunde lige så længe som en newyorker for at have råd til en iPhone X.

UBS regner i øvrigt en storbys typiske lønniveau ud ved at sammenligne, hvad folk i 15 forskellige fag tjener i gennemsnit….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asus viser gamerens drømme mobil