Nu kommer 157 nye emojis

Asus viser gamerens drømme mobil

Indrømmet. Det må ikke være helt nemt at være produkt strateg hos dagens mobilfabrikanter. Især ikke, hvis man vil lave en smartphone, der adskiller sig tydeligt fra alle andre.

Sagen er jo, at de fleste nye mobiltelefoner bruger den samme processor. De har efterhånden alle fået aflange displays med tynde rammer omkring. De fleste skærme har også et indhak i toppen – det såkaldte ”notch” – for sådan et kom iPhone X med i efteråret. Siden har næsten alle Android fabrikanter kopieret den idé. Også selvom den ikke just gør mobilens front kønnere.

Dér, hvor man stadig kan se og mærke forskelle på de nye smartphones, er i deres kameraer, lydkvaliteten i deres højttalere og i deres pris. I betragtning af, at indmaden stort set er ens, koster mobiltelefon forbløffende forskelligt.

Flere mindre mobilfabrikanter prøver at finde en ny niche og kundegruppe blandt gamer-folket. Spilfreaks og e-sport entusiaster, der gerne bruger formuer på at købe de stærkeste laptops og desktop pc’er og sikre sig lynhurtige skærme, som er næsten på størrelse med tv’et hjemme i dagligstuen.

Amerikanske Razer var først ude med en decideret spillemobil. Den kom sidste efterår og har solgt ganske godt til danske gamere, fortæller 3. Teleselskabet sælger Razers mobiler, laptops og tilbehør på det danske marked.

Siden har bl.a. kinesiske ZTE – dem, der er udvist fra USA lige nu – vist en gamer-mobil i skikkelse af Nubia Red Magic. Også Xiaomi har en rival i sin Black Shark, ligesom Huawei siges at være på vej med en decideret spilleglad mobil.

De har dog nu alle fået en heftig rival fra Asus. Den taiwanesiske specialist i laptops har en særlig ROG division for gamer-udstyr, og herfra kommer nu den spændende ROG Phone.

Asus nye ROG telefon kan fungere som spillekonsol for to.

Den har først og fremmest en AMOLED skærm på seks tommer bag Gorilla Glass 6. Med 2.160 gange 1.080 punkter er opløsningen ikke imponerende, men Asus har altså satset mere på hurtighed end bittesmå pixels.

Asus lover således en opdaterings-hastighed på 90 Hz (”refresh rate”). Responstiden er på 1 millisekund pr. billedpunkt, og kontrasten på imponerende10.000:1. Skærmen kan vise 108,6 pct af farverne i DCI-P3 standarden – det vil sige, at dens billeder er end dem, man ser selv i de mest moderne biografer. Alt sammen sikres det gennem en særlig grafikchip, der er Asus’ egen.

Billeder er vigtige i moderne e-sport spil, men det er lyden også. Derfor har Asus indbygget en hovedtelefon forstærker, der kan levere DTS Headphone X 7.1 surround sound. Desuden er der to fremadvendte højttalere, der ifølge Asus skal kunne spille Hi-Res Hi-Fi lyd på 24 bit.

Som en anden racervogn er ROG Phone naturligvis tunet. Den i forvejen hurtigere Snapdragon 845 processor er blevet ”over-clocked” til 2,96 GHz. Det må være det mest ekstreme, man kan få i mobile processorer lige nu. Telefonen – eller skal vi kalde det en gamer-laptop i håndformat – har desuden 8 GB RAM af den ekstra hurtige DDR4X type. Som lager får man enten 128, 256 eller 512 GB.

For at tøjle varmen, som uundgåeligt må komme fra så kraftig elektronik i begrænsede omgivelser som en mobiltelefons, har Asus måttet udvikle et specielt GameCook systemer. Det består bl.a. af tynde kobberrør, der spreder varmen, et damp kammer og en AeroActive køler, der blæser luft ud over mobilens bagside. Det lyder vildt.

Moderne spil kræver ikke nødvendigvis store muskler, men snarere hurtig reaktion. Derfor har Asus anbragt tre ultrasoniske AirTrigger knapper på telefonens sider – to på venstre og én på højre. De kræver kun 20 grams tryk for at blive aktiveret.

Der er ikke kun én USB-C port som på normale smartphones, men tre fordelt rundt omkring på mobilens cover. Det gør det bl.a. muligt at have en oplader ledning siddende i Asus ROG Phone, uden at ens hænder bliver generet, når man bruger telefonen i vandret stilling (”portrait mode”). Man mærker, at erfarne gamere har været med i udviklingen.

Det dobbelte kamera er en mindre vigtig ting på Asus nyheden. Til gengæld har telefonen et avanceret kølesystem med en blæser, der puster luft ud over mobilens bagside. Man skulle jo nødigt brænde fingrene eller få svedige hænder, når man dyrker e-sport.

Telefonen har også den nyeste GPS, Bluetooth 5.0, NFC og en superhurtig Wi-Fi chip, der tillader Wi-Fi Direct og gigabit hastighed i et trådløst netværk. Wow! Kameraerne er dobbelte på telefonens ryg (12 og 8 megapixel), mens selfies skydes med en 8 MP sensor på fronten.

Asus vil tilbyde et større arsenal af tilbehør til ROG Phone, når den kommer til salg tidligt på efteråret. Det er f.eks. en dok, så man kan spille games på to skærme samtidig. En anden dok gør det muligt at koble mobilen til en stor 4K ekstern monitor. Desuden kommer en trådløs dok med kontroller, der minder om dem, man kender fra spillekonsoller.

Til sidst skulle jeg måske lige afsløre to ting. Dels hvad de tre bogstaver ROG står for – Republic Of Gamers. Dels, at Asus ikke vil afsløre prisen på sin utrolige spillemobil før efter sommerferien. Regn dog med, at den bliver dyr….

Hvor ofte ser man en mobiltelefon, der kan styre en stor ekstern skærm i 4K UHD kvalitet?

Asus telefonen er udstyret med ekstremt følsomme styreknapper til spilfolket.

Både spille-pc’er og mobiler må gerne kunne ses. Derfor er de ofte udstyret med små lysshows som belyste tastaturer. Det røde ROG logo lyser klart, når mobilen er tændt.

Asus ROG Phone kommer med en 6 tommers skærm, der er ekstrem hurtig.

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer 157 nye emojis