Mi Band 3 – godt og meget billigt

Nettets giganter i vildt penge kapløb

Det er utroligt mange penge, det drejer sig om, når man taler om internettets fire største virksomheder.

To af dem er relativt unge, mens de to andre har været med siden pc-alderens begyndelse i 1970’erne.

I dag giver internettets og teknologiens fire store hinanden et heftigt kapløb. De vil alle gerne være den første virksomhed i verdenshistorien, der når en billion US dollars i markedsværdi. Det er 6,5 billion danske kroner.

Apple sidder med de stærkeste kort lige nu. Folkene bag Mac og iPhone har været verdens mest værdifulde virksomhed i henved seks år nu.

Aktiekurserne sørger i øjeblikket for, at Apple godt kunne nærme sig en billion USD i løbet af 2018. I den forløbne uge nåede Apple sit hidtil højeste punkt med 923,6 milliarder dollars i markedsværdi.

Google, der på infografikken hedder Alphabet, har længe ligget på en lige så sikker andenplads. I de senere dage er Google imidlertid taget en rutsjetur ned til en global nummer fire.

Årsagen er først og fremmest den finansielle krise i Italien, der tilsyneladende har ramt Googles moderselskab – Alphabet – hårdere end rivalerne.

(Infografik: Statista.com)

Derfor har Microsoft for første gang siden 2015 overhalet Google i de senere dage – og ånder nu Amazon på andenpladsen i nakken.

Det skal dog siges, at Amazon, Microsoft og Alphabet ligger meget tæt næsetip mod næsetip. Alle tre har en markedsværdi på mellem 741 og 782 milliarder USD. Den indbyrdes afstand er så lille, at positionerne kan skifte mange gange i den kommende tid.

Det er ikke kun Apples suveræne position, der imponerer. Den er opnået på gode ideer, en klar produkt strategi og en enestående evne til at holde sine priser oppe på et højt niveau.

Endnu mere imponerende er Amazons udvikling. For ni år siden – i maj 2009 – var Amazon ”kun” 34 milliarder dollars værd. I dag handles markedets største online butik til 783 milliarder!

Mange iagttagere vurderer, at Amazon er det eneste firma i verden, der kan true Apple i værdi. Amazon ekspanderer helt vildt og ventes inden længe at åbne på det danske marked.

Ikke at det vil gøre den store forskel på Amazons globale omsætning, men Amazons ankomst kan få alle danske butikker – både dem på landjorden og dem på internet – til at ryste i bukserne.

Apple har dog alligevel fået en lille skramme i lakken på det seneste. Apples aktier og evne til at tjene penge på bundlinien ser ikke ud til kunne røres, men firmaets varemærke er ikke så stærkt længere, som det har været. For et par dage siden kunne jeg her på Leifshows vise, at Google for første gang i historien har overhalet Apple i ”brand value”.

For lige at undgå et par misforståelser mellem tallene i teksten og på infografikken. På amerikansk hedder en milliard en billion – og en billion altså en trillion. Alt skal være større ovre i USA….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mi Band 3 – godt og meget billigt