Omdiskuteret nøgen program ud i flere lande

Hvordan lige med lige arbejde?

I de fleste kulturer er det normalt manden, der bruger flest timer på arbejde om dagen. Sådan er det stadig, viser en ny analyse, men kun hvis man kigger på den traditionelle lønnede arbejdstid ”borte fra hjemmet”.

Udvidet man imidlertid begrebet arbejde og lægger hjemmearbejdet oveni ”på arbejdet”, ser tallet helt anderledes ud. Så er det pludselig kvinderne, der slider flere timer i døgnet – f.eks. med gøremål i hjemmet, lave mad eller passe børn. Det er også kvinder, som påtager sig ulønnet arbejde med pleje og hjælp af andre.

Den nye undersøgelse er lavet i et samarbejde mellem FN og Mencares ”State of the World’s Fathers” rapport. Den afslører bl.a, at både kvinder og mænd i Latinamerika har de fleste arbejdstimer i gennemsnit af alle på denne jord.

I Europa er kvinder travlt beskæftiget i 7,4 timer om dagen, mens mænd har hænderne fulde i 6,2 timer. Størst ligeberettigelse mellem kønnene finder rapporten i Asien og Stillehavs-området, der bl.a. inkluderer Australien.

Ifølge FN definerer man det ”ulønnede arbejde” som madlavning, rengøring, tøjvask, vand- og brændstof afhentning samt pleje og pasning af personer som børn, ældre og handicappede.

(Infografik: https://www.statista.com/)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Omdiskuteret nøgen program ud i flere lande