Hvordan lige med lige arbejde?

Galaxy Note 9 nærmer sig

Samsung er en af de mobilfabrikanter, der lancerer to topmodeller hvert år – ud over mindst en håndfuld andre telefoner i billigere klasser.

Galaxy S9 og S9+ har vi fået tidligere i år, så dem er der ikke så meget nyt i længere. Derfor begynder de fleste branchefolk, skribenter og analytikere at kigge fremad nu.

Den næste toptelefon fra Samsung bliver efter traditionen den nye generation af Galaxy Note. Samsungs fysisk største smartphone, der mest henvender sig til professionelle brugere med sin medfølgende pen. Note fungerer lige så meget som en lille tablet som en mobiltelefon.

Hvis Samsung skal følge sin vane, vil den nye Galaxy Note 9 komme i midten af august. 8’eren havde nemlig verdenspremiere den 14. august sidste år.

Flere sædvanligvis velinformerede iagttagere mener imidlertid, at Samsung har ekstra travlt i år. Derfor kan det sagtens være, at Note 9 allerede bliver præsenteret en måned tidligere – i juli.

Årsagen skal dels være, at Samsung føler, at interessen for Galaxy S9 telefonerne er faldet hurtigere end i tidligere år. Dels at Apple ventes at lancere hele tre nye iPhone X modeller til september.

De vil stjæle al opmærksomhed fra Note 9, hvis den præsenteres for tæt på rent datomæssigt. I august vil alle medier nemlig være fyldt med gætterier om, hvordan de kommende iPhones vil se ud.

Hvis Apple tilmed lancerer sin nye iPhone SE2 her inden længe, vil næsten alle øjne være vendt bort fra Samsung. Meget kunne tyde på, at det vil ske, for Apple er f.eks. begyndt at sætte den nuværende iPhone på udsalg lige nu i Danmark. Det plejer at være et sikkert tegn på, at en ny er på vej.

Koreanske dagblade fortæller, at Samsung har solgt mange millioner eksemplarer af Galaxy S9. Men ikke så mange, som man havde forventet. Derfor skal verdens største producent af mobiltelefoner være under pres til at vise noget nyt og spændende meget snart.

Ifølge erhvervsavisen Korea Herald har Samsung allerede indledt masse-produktionen af Note 9. Det kunne tyde på en lancering i midten eller anden halvdel af juli. Telefonerne vil så være til salg i butikkerne fra begyndelsen af september.

Samsung vil lægge ekstra kræfter bag sin personlige Bixby assistent med kunstig intelligens.

I det ydre vil Galaxy Note 9 nok være svær at adskille fra sidste års model. Forbedringerne sker primært indendørs. Det betyder bl.a, at Samsung holder fast ved samme store 6,4 tommers Super AMOLED skærm med fornem Quad HD grafik.

Processoren bliver enten en Snapdragon 835 eller Samsungs egen Exynos 9810. Det afhænger af, hvilket marked Note 9 sælges på. Begge udgaver får mindst 6 GB RAM, og man kan som standard vælge mellem 64, 128 og 256 GB lager.

På ryggen af Note 9 vil der sidde et dobbelt kamera med to ekstra store 12 megapixel billedsensorer – den ene bag et lysfølsomt f/1.7 objektiv. Selfie skyderen på fronten vil også være på 12 MP.

Det ventes også, at den nye super Galaxy kommer med iris skanner på fronten i stedet for ansigts skanner som hos iPhone X. På bagsiden vil der også være en fingeraftryks skanner. Batteriet bliver på 3.300 mAh med den nyeste Quick Charge 4.0 teknologi til hurtig opladning.

Samsung har netop bekræftet, at Galaxy Note 9 bliver den første telefon med anden generation af den personlige Bixby assistent. Den første version fik en meget lunken modtagelse, fordi den slet ikke havde samme bredde i funktioner som rivalerne Google Assistant, Apple Siri og Amazon Alexa.

Inden årets udgang skal Samsung efter sigende præsentere verdens mest avancerede foldetelefon.

Samsung ser dog ud til at mene det seriøst med sin egen assistent. Bixby 2.0 skal således komme med langt flere praktisk anvendelige features – f.eks. i samarbejde Samsungs øvrige apparater i tv, køleskabe, vaskemaskiner, computere, air condition anlæg osv.

Samsung vil nok også forsøge at holde prisen på Note 9 under, hvad man betaler for en Apple iPhone X. Koreanske aviser skriver, at Note 9 nok bliver mellem 70 og 100 USD billigere. Det vil sige 1.000 kroner i Danmark – altså omregnet knap 8.000 kroner i udsalg.

Samsung har i øvrigt også en helt anden telefon nyhed på vej, som der skal gøres plads til i efterårets eller næste forårs lanceringer. Det er Galaxy X, der er Samsungs forslag til en folde-telefon.

Galaxy X får ikke to separate skærme, som vi har set på andre knapmobiler, der allerede sælges ude i Asien – eller på de populære foldetelefoner, som Nokia, Ericsson og Motorola solgte mange af, før iPhones og smartphones dukkede op for godt 10 år siden. I stedet vil displayet på Galaxy X kunne bøjes og bruges enten som to separate halvdele eller som én stor skærm….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan lige med lige arbejde?