Coke foran alle andre

En vaskemaskine til én

Når danskerne tænker i vaskemaskiner, er det normalt sådan nogle store metalkasser, der måler en meter hver vej og vejer på den forkerte side af 50 kilo. Som regel er de kendetegnet ved at have en rund låge med glas i, så man kigge med på, hvad der sker inde i maskinen – hvis man gider.

I USA fyldes og betjenes de fleste vaskemaskiner fra toppen – ikke fra fronten som i Europa – men ellers er de lige så store og klodsede. Med andre passer de svært ind i mindre lejligheder – f.eks. enværelses eller små toværelses.

Så er den nye Drawasher fra Sydkorea langt mere smart. Den grill-lignende vaskemaskine er beregnet til singles og kan finde plads overalt. Selv på et kollegieværelse eller et privat værelse i en by med universitet.

I princippet er Drawasher et skuffedarium, der ikke fylder mere end et lille bord. Tøjet, der skal vaskes, lægges i en skuffe – hvor man normalt ville placere sit nyvaskede og pænt foldede undertøj. Her er det bare vaskemaskinen, der sidder der.

Det nyvaskede tøj kan man lægge eller hænge til tørre på bøjler under selve vaskemaskinen. Drawasher er ganske enkelt et skole-eksempel på optimal plads-udnyttelse.

Vaskemaskinen til én er skabt af den unge designer Ji Seung Kim, som i øjeblikket forhandler med flere sydkoreanske fabrikanter om at sætte opfindelsen i produktion.’

Kim vil ikke afsløre hvem, men i Sydkorea ligger bl.a. de to giganter Samsung og LG, der i forvejen fremstiller vaskemaskiner i normal størrelse. De ved også begge en masse om computer styring og touch skærme, for det er på den måde, at Drawasher betjenes….

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Coke foran alle andre