Nu kan I slette, hvad Google ved om jer

Efter vinylplader kommer spolerne

Nogle mener, at det kan være slemt nok, at grammofon pladerne har fået et comeback – og at der nu skal fyldes den ene reol efter den anden med lodret stående vinylskiver. Nu var streaming jo ellers lige ankommet, og dér fylder musikken jo ikke noget fysisk.

Selvfølgelig er der også rigtig mange, som elsker LP pladernes comeback. Det er jo ligesom noget andet at sidde med en 30 meters sort skive og et cover, hvor man kan læse hele romaner  på – end at se det samme på et snoldet smartphone display.

Pladespillere er dog bare det rene vand, når vi taler rigtigt lydudstyr – semi-professionelt grej, der kræver to mand eller i det mindste en sækkevogn for at kunne flyttes. Store spolebåndoptagere var sådan en ting.

Som et levn for 40 år siden – Ballfingers store spolebåndoptager, der koster lige så meget som en ny minibil.

De dukker nu også op igen ridende på retro bølgen – og i kølvandet på pladespillerne. Ikke de gamle mærker fra langt før årtusinde skiftet som Revox, Akai, Teac eller Tandberg. Men alligevel.

Tyske Ballfinger er det bedste eksempel. To spolebåndoptagere laver den lille fabrik i håndarbejde. Mekanik i topklasse, som selv urmagere fra Schweiz vil nikke anerkendende ting.

Ballfinger M063H1 er ”baby” i spolemaskine familien. Det er bygget op i aluminium, med tre stærke motorer, tre hoveder og specifikationer i absolut topklasse. Prisen er ”kun” 9.500 euro – ca.  72.000 kroner – og så får man altså kun to hastigheder at høre godt med.

Storebror M063H5 er creme de la creme – og det er bl.a. sådan en som popdivaen Lady Gaga har et par stykker af. Hun mener nemlig – som mange andre – at analog sound lyder meget mere naturligt end digitalt og streamet.

Ballfinger M063H5 kommer med fem motorer (to til spoling), tre hastigheder, en hovedtelefon forstærker i high-end kvalitet og en særlig knap, der kan bruges til at klippe og editere sine lydoptagelser i.

Det hele igen solidt aluminium og sider med ægte træpaneler på. Længe leve nostalgien. Prisen på 24.000 euro – ca. 182.000 kroner kan dog hurtigt for nutiden tilbage….

Lillebror spolebåndoptager har ikke så mange knapper at trykke og dreje på.

Når man klæder båndoptageren af, får man et godt indtryk af, hvor meget mekanik der sidder inde i den. Hele herligheden styres af en mikroprocessor.

De tyske audio freaks laver også den meget usædvanlige PS2 pladespiller.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan I slette, hvad Google ved om jer