Hvor er mine briller?

Nyt Beoplay Earset ankommet

Bang & Olufsen har i dag præsenteret den nye generation af et af det danske audio mærkes helt store design ikoner. Det er øretelefonerne med det enkle og meget sigende navn Earset, som har fået avanceret trådløs teknologi indbygget.

De originale streger til Earset blev slået tilbage i 1990’erne med designeren Anders Hermansen ved blyant og papir. Ideen var at skabe et sæt fleksible øretelefoner, som passer til alle. Det var der ikke mange andre fabrikanter, som havde tænkt på for 20 år siden.

Earset blev en ”instant success”, som amerikanerne kalder den slags. Øretelefonerne havde f.eks. et unikt system til at justere vinklen på ørepuden, højden på stemplet og kurven på bøjlen. Dertil kom, at Earset som alt andet fra B&O var meget smukt udformet.

Den nye anden generation af Beoplay Earset holder sig til B&O’s design tradition. Stemplet er f.eks. udført i anodiseret aluminium, mens den ikoniske bøjle bag øret har fået elementer af blødt gummi.

I bedste B&O designer dansk beskrives Earset som øretelefoner, hvor ”anodiserings-processen forankrer farverne dybt i materialet, hvilket giver en større intensitet og holdbarhed. Det ydre aluminium har en diamant-sleet kant og en poleret overflade, der fanger og reflekterer lyset.”

Modsat de fleste andre øretelefoner på markedet placerer B&O ikke ørepropperne dybt ind i brugerens øre. I stedet ligger Earset i det ydre øre uden at blokere øregangen. Det skal give en mere behagelig fornemmelse, samtidg med at man kan høre, hvad der sker i omgivelserne.

Lyden i de nye Earset kommer fre en 14,2 mm højttaler enhed med neodymium magnet. ”Æsken” bag enheden har to akustiske ventiler og en separat basport, der skal gøre lydbilledet bredere end, man normalt ville forvente af en så lille dims.

B&O har desuden anbragt digitale equalizere inde i Bluetooth chippen anvendes via en app til at finjustere til netop den lyd, man foretrækker. Det indbyggede batteri klarer fem timers afspilning pr. opladning.

Betjeningen foregår enten via tre små knapper af aluminium på selve øretelefonerne – eller man kan lade Earset kommunikere trådløst via sin mikrofon med Apples Siri og Googles Assistant på ens smartphone.

B&O Play Earset kan købes fra i dag i farven Graphite Brown. En hvid udgave vil være tilgængelig fra den 1. juni. Begge koster 2.299 kroner på enten Beoplays hjemmeside, i Bang & Olufsen butikker eller hos udvalgte forhandlere….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor er mine briller?