Spectacles solbriller er til video og foto

For træt til autografer?

Hvis du er en kendis, der skal skrive masser af autografer – eller du har masser af papirer og checks, der skal have dine kragetæer i bunden hver dag – kunne denne utrolige maskine måske være af interesse.

Hvis du samtidig holder af klassiske armbåndsure fra Schweiz, og du kan blive helt varm om hjertet af at se mekanisk i ultimativ præcision, må du ganske enkelt eje den nye Signing Machine fra den lille schweiziske urmager Jaquet Droz.

Droz har arbejdet på sin autograf-maskine i over fire år og stædigt blevet ved med at bygge, selvom mange stjerner i dag har ladet underskrifter afløse af digitale selfies på fansenes smartphones.

 

Signing Machine er helt uden elektronik, processorer og kunstig intelligens. Den er mekanik hele vejen, der er så præcis, at den kan eftergøre ejerens underskrift så præcist med det korrekte swing og tryk på pennens spids, at selv trænede grafologer vil have svært ved at se forskel.

Når man arbejder med klassiske armbåndsure, er størrelsen også en faktor. Mange af delene, der skal sættes sammen, er bittesmå. Signing Machine fylder da heller ikke mere, end den let kan bæres i en jakkelomme – selvom den ser større ud på billeder.

Maskinen med 585 enkelte dele lærer ejerens håndbevægelser ved at træne dem, og urmagerne fra Jaquet Droz tilpasser den indbyggede mekaniske år optimalt til hver købers autograf. Det tager tid, men den har man sikkert, når man har råd til at betale 367.500 USD eller ca. 2,3 millioner kroner for at sikre sig et eksemplar af Signing Machine.

Underskriveren har ikke engang et batteri indbygget. Det er for nymodens for skaberen. I stedet skal Signing Machine trækkes op som et gammelt ur med jævne mellemrum. Derfor skal man nok ikke have bunkevis af autografer, der skal ordnes hver dag – eller en underskrift med mange separate for- og mellemnavne.

The Signing Machine blev lanceret i forbindelse med Baselword urmessen i Schweiz for nylig. Den er skabt som en hyldest til firmaets stiftere Pieree Jaquet Droz og hans søn Henri-Louis, der byggede de to mekaniske pen-skrive-maskiner ”The Writer” og ”The Draughtsman” i slutningen af det 18. århundrede.

De to mesterværker kan i dag sammen med et tredje med titlen ”The Musician” beskues på Neuchatel Museum of Art and History i Schweiz.

Da man godt kunne forvente, at The Signing Machine kunne være en tillokkelse for lommetyve eller indbrudstyve, kan autograf-mageren kun aktiveres, efter at man har indtastet en kode….

The Signing Machine leveres i en fornem læderkuffert. Det manglede da bare til den pris.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spectacles solbriller er til video og foto