Emojis bliver mindre blodige

Spectacles solbriller er til video og foto

Det sociale medie Snapchat har stor succes hos især teenagere og unge i tyverne – dem der også kaldes Millenials. De synes, at ”snappen” er sjovere, frække og hurtigere end Facebook – og på Snapchat er risikoen mindre for at møde deres forældre, onkler og tanter eller sågar mormor og farfar.

Snapchat har til gengæld ikke haft en heldig hånd, når de forsøgte sig udi hardware. Det mest kendte eksempel er de ellers ganske smarte Spectacles solbriller med indbygget videokamera i stellet.

Ideen var, at brillebæreren kunne tage både fotos og små videoklip, som blev uploadet trådløst til Snapchat via en smartphone med app. Det kunne man f.eks. gøre helt diskret, uden at personerne på videoen vidste, de blev optaget. Eller brillebæreren havde begge hænder fri til at holde vinglas, øldåser og en hotdog i den anden.

Snaps solbriller kan nu optage både video og fotos, der så sendes til brugerens Snapchat profil via en app på mobiltelefonen.

Selvom Snapchat fik kilometer af god omtale i medierne og på blogge verden over, var der ikke særligt mange, der købte videobrillerne. Lige lidt hjalp det, at Snapchat forsøgte at gøre Spectacles eksklusive ved kun at sælge dem gennem automater, der for korte perioder blev opstillet på kendte strande i Californien eller på et torv i Londons Soho kvarter.

Til sidst – og det vil sige i efteråret 2017 – gik Snapchat så lidt i panik og udbød solbrillerne via Amazon og Snaps egen hjemmeside. Men lige lidt hjalp det. Spectacles blev en økonomisk fiasko.

Derfor er det nok en lille overraskelse, at Snapchat prøver igen. Den nye version 2 af Spectacles er blevet teknisk forbedret. De er nu helt vandtætte, og det indbyggede batteri i stellet holder til flere video optagelser end sidste års model, før de skal lades op via et USB-kabel.

Snapchats nye Spectacle V2 solbriller er vandtætte, så man kan tage videoer og fotos, når man er ude at bade.

Ret utraditionelt er billederne cirkelrunde. Det kan være sjovt til social media indlæg eller kreative layouts. Det har også den fordel, at de kan beskæres nemt til både højkant og bredformat. Andre vil sige, ideen er mere fjollet end praktisk.

Billedkvaliteten er nu HD. Ikke imponerende sammenlignet med moderne smartphones, der klarer både Full HD og 4K i video optagelserne. Men ok – en mobil fylder mere, og den kan man ikke bruge som solbriller. Formålet med Snap Spectacles er snapshots – ikke billeder i nærmest professionel kvalitet. Tilmed skal lydkvaliteten være meget bedre end på V1 af brillerne, fordi der nu er to mikrofoner integreret i stellet.

Betjeningen er så nem, som den kun kan blive. Et let tryk på brillestellet, og kameraet optager 10 sekunder video af dét, som brillebæreren ser. To tryk giver videoer på 30 sekunder. Holder man knappen inde i et sekund, tages et foto.

https://www.youtube.com/watch?v=Qpbyj-hz05s

Det indbyggede batteri har kræfter til at optage 70 små videoer på en opladning. Det må vel alt rigeligt for de fleste. Også selvom de vil sende små online reportager af en cool fest, en udstilling man går rundt på, livet på en solbeskinnet strand eller dagen på en rockfestival.

Mere teknisk skal nævnes, at video opløsningen nu er 1.216 gange 1.216 punkter mod to gange 1.088 sidste år. Fotos, som sidste års model ikke kunne tage, vises i 1.642 gange 1.642 punkter. Ny er også en særlig Wi-Fi mode, der overfører billeder fire gange hurtigere til Snapchat Memories.

I selve brillestellet sidder et lille memory modul, der har plads til 150 videoer eller 3.000 fotos. Så det er noget af en samling billeder, man kan bære rundt på næsen. På brillens front finder man desuden en lampe, der kan bruges til optagelser under dårlige lysforhold. Lampen kan også markere for andre mennesker, hvornår man optager video af dem.

Generation 2 af Spectacles kan købes online fra den 2. maj. Prisen er 150 USD eller ca. 950 kroner. Det er 25 USD dyrere år end sidste års model. En lille brilleæske med batteri til fire opladninger skal man betale ekstra for….

Spectacles V2 fås med stel i flere farver end sidste års model. Bæreæsken er ekstra udstyr og indeholder en Power Bank, der kan lade solbrillerne op fire gange.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Emojis bliver mindre blodige