LP’er og cd’er hitter igen

Fremtidens IKEA bygge-vejledning

IKEA er skam for alvor rullet ind i high-tech alderen. En del borde har f.eks. fået integreret trådløs opladning af mobilen, og møbelgiganten har præsenteret sin avancerede Place app til iPhone og iPad.

Place bruger Augmented Reality (AR) til at vise IKEA kunder på en skærm, hvordan forskellige møbler vil se ud i deres hjem. Det sker virtuelt ved at lægge møblerne digitalt ovenpå et billede af rum og omgivelser.

Place er uden et eksempel på, hvordan vi vil købe møbler, hvidevarer osv i fremtiden – ved ligesom at prøvekøre dem virtuelt, før man lægger Dankortet hos IKEA i varehuse eller online.

Et velkendt syn for alle, der har købt møbler hos IKEA – og hvem har ikke det? Den traditionelle byggevejledning på papir kan snart afløses af smartphone skærmen og Augmented Reality.

Den canadiske designer Adam Pickard mener imidlertid, at Place kun er ét skridt. Hans nye ”AssemblerAR” app løser nemlig det klassiske IKEA problem. Nemlig at få samlet byggesættene på den rigtige måde.

Pickards nye app udnytter også Augmented Reality. Her fungerer AR blot som en interaktiv IKEA vejledning på smartphone eller tabet skærmen. Det eneste, brugerne skal gøre, er at skanne en stregkode på den papkasse, IKEA møblet kommer i – og et øjeblik efter har man en trinvis manuel på skærmen.

AssembleAR kommer med animationer og billeder fra forskellige vinkler af IKEA møblet, man vil samle. Man kan sågar lægge bygge-vejledningen over et foto af det sted, hvor det skal placeres. Så får man et fint indtryk af, hvordan skabet, køkkenet, sofaen, sengen osv vil se ud i sit hjem.

IKEA’s Place app kan være fremtidens måde at købe møbler på.

Gennem årene er IKEA blevet meget bedre til at udforme sine bygge-vejledninger på papir. Men bare antallet af skruer, bolte, beslag, træstykker og andre dimser kan være overvældende for mange.

AssembleAR skal gøre hele denne proces meget lettere, fordi man f.eks. kan simulere og vise, hvordan et hjørne af møblet med skruer og beslag skal sættes sammen – før man gør det i virkeligheden.

Inden I nu haster til det nærmeste IKEA varehus eller hopper ind på møbel-gigantens hjemmeside for at downloade AssembleAR, har jeg lige en trist nyhed at aflevere.

Lige nu er Adam Pickards geniale app kun et koncept og en prototype. Lad os håbe, at IKEA melder sig hos designeren for at finansiere en færdiggørelse og storproduktion af app’en eller lader den integrere i sin egen Place app. Måske svenskerne selv har noget lignende på vej….

 

 

 

https://www.fastcodesign.com/90165061/the-ikea-manual-of-the-future-looks-amazing

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LP’er og cd’er hitter igen