Fungerer dit tastatur optimalt?

Ny Huawei billigere end både Galaxy S9 og iPhone X?

Om mindre end en uge løfter Huawei sløret for en helt ny generation af sin elegante P-familie af smartphones. P20 kommer i tre varianter, hvor især kameraet på den dyreste model skal sætte nye standarder for, hvordan man kan fotografere på sin mobiltelefon.

Huawei P20 Pro går dermed direkte imod Samsungs ligeledes nye Galaxy S9 telefoner, hvor kameraet også er det vigtigste argument for at købe telefonen.

Hos Samsung ligner Galaxy S9 sin forgænger til forveksling. Der er da heller ingen anden stærk grund til at opgradere, medmindre altså at man tager mange billeder og video med sin smartphone.

Lige nu må kameraerne i Galaxy S9 betragtes som markedets bedste. Især når man taler optagelser under dårlige lysforhold, eller man kan lide at optage slow motion videoer af nærmest professionel kvalitet.

Spørgsmålet er, om Samsung kan holde den førsteplads ret længe. Mange mener, at Galaxy S9 allerede vil blive stødt af tronen, når Huawei P20 Pro præsenteres den 27. marts.

Et dobbelt kamera plus ét. Som første smartphone på markedet kommer Huawei P20 Pro med et triple-kamera på ryggen.

Det kræver naturligvis seriøse afprøvninger, når begge telefoner er til rådighed. Måske endda med Apples iPhone X som den tredje kombattant. Både Samsung og Huawei har nemlig Apples dyreste telefon som forbillede. Måske allermest Huawei.

Den nye P20 får nemlig samme indhak i toppen af skærmen, som har delt folks opfattelse af iPhone X. Om den er køn eller ej.

De seneste nye, lækkede fotografier af Huawei P20, som I kan se i denne artikel, bekræfter, at Pro modellen får hele fem kameraer. To på fronten til kreative selfie billeder – og hele tre på telefonens bagside.

Hovedkameraet får en 40 megapixel sensor. Det er enormt sammenlignet med konkurrenterne og den højeste opløsning på en smartphone, siden Nokia producerede sine Lumia telefoner med tyske Zeiss objektiver.

Leica arbejder ikke med Zeiss, men med Zeiss’ værste konkurrent i Tyskland – Leica. Sammen har de udviklet ikke blot den ekstremt højt-opløselige sensor til P20 Pro, men også de to ekstra objektiver.

Det ene skal være en 8 megapixel telelinse med hybrid zoom. Den nye Huawei skal således kunne levere en ægte fem gange forstørrelse. Ikke digital zoom, men optisk som på et rigtigt spejlrefleks kamera.

Ikke til at tage fejl af. Huawei P20 Pro får en “notch” – et indhak i toppen af skærmen – ligesom Apples iPhone X. Bemærk også displayets meget aflange design. Det er 19:9 format, hvor de fleste konkurrenter nøjes med 18:9.

Det tredje kamera bag på Huawei P20 Pro skal have en monokrom sensor på 20 megapixel. Det kan dels bruges til fotos i sort/hvid. Dels skal det hjælpe med at skabe ekstra stor dybdeskarphed og gøre f.eks Bokeh effekter helt forrygende. Bokeh er, hvor forgrunden står skarpt, mens baggrunden fades ud. Det ekstra kamera støttes i det arbejde af et lynhurtigt autofokus system med laser.

Ligesom Samsung vil Huawei også satse på slow motion i sin nye P20 Pro, selvom den effekt næppe bruges af mange købere. Hvis rygterne taler sandt, skal P20’eren kunne optage slow motion med 960 billeder pr. sekund i HD kvalitet på 720 punkter. Det vil være præcist som Galaxy S9+.

Endelig må vi ikke glemme selfie skyderne på den nye Huawei. Dem – for der er to på fronten – er der bestemt ikke blevet sparet på. Begge kommer således med 24 megapixel sensorer. Det er bedre end, hvad næsten alle andre smartphones har som hovedkamera på ryggen.

Til sidst måske en lille rekapitulering af, hvad vi ellers kan forvente af Huaweis nye toptelefon. Den får f.eks en 6,1 tommers OLED skærm i ekstremt 19:9 format og Full HD+ opløsning på 2.240 gange 1.080 punkter. Ombord er også Huaweis Kirin 970 processor med kunstig intelligens, 6 GB RAM, mindst 128 GB lager og et batteri på 4.000 mAh.

Det lyder alt sammen super-godt, men den slags lækkerier plejer at have deres pris. Hvad Huawei P20 Pro skal koste, er ikke afsløret på forhånd. Men det bliver næppe billigere end den nye Samsung Galaxy S9+ til 7.500 kroner.

Pessimister mener, at Huawei snarere vil matche Apple iPhone X i pris – eller måske endda overgå Apple. iPhone X koster 810 euro (999 USD), mens P20 Pro skal koste 900 euro. Det er dog rene gætterier og flytten tilbage mellem forskellige valutaer. Mest realistisk er nok at sige – mindst lige så dyr som Galaxy S9+….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fungerer dit tastatur optimalt?