Nintendo og Playstation jager pc'er

Xiaomi luksus for rumpetter

Kinesiske Xiaomi fremstiller alt mellem himmel og jord, som kan sætte strøm til eller putte batterier i. Mest kendte er nok Xiaomis ofte meget elegante smartphones, som er blandt  de fem mest solgte i verden. Endnu mere udbredte er Xiaomis fitness armbånd Mi Band, der med deres lave pris har slået bunden ud af markedet i en del lande.

Xiaomi producerer også tv, elcykler, hårde hvidevarer, elbiler og, hvad der var nyt for mig – ”smarte toiletsæder”.

Xiaomi Smartmi Small Smart Toilet Seat hedder nyheden, der skal koste 1.199 kinesiske yuan. Det er nogenlunde det samme i danske kroner, før man regner EU-told og den danske moms med ind i den endelige pris.

Naturligvis har Xiaomis smarte toiletsæde også indirekte belysning.

Og hvad får man så for den alt andet lige høje pris for et toiletbrædt. Først og fremmest en masse elektronik og sensorer, der er indbygget i et sæde, som er specielt ergonomisk indrettet efter menneskers numser.

Faktisk skal Smartmi sædet kunne tilpasses optimalt til hver enkelt brugers ønsker og behov. Det kan gøres via et betjeningspanel på siden af toiletkummen, men mere smart hvis man ejer et Xiaomi fitness armbånd med Smartmi app på, eller man har downloadet samme app til sin Android mobil.

Så kan man f.eks. justere toiletsædet i højde, vinkel og temperatur – ja ja, der er indbygget sædevarme ligesom i dyrere personbiler.

Xiaomi har bidet funktion. Billed animationen kræver ingen videre forklaring.

Sædet registrerer også automatisk, hvor længe mennesket troner på toilettet, hvor ofte man tænder for skyl osv. Efter 30 minutter advarer Xiaomi med en irriterende alarmtone, at nu har man altså siddet længe nok.

Da vi jo nu er ude i Asien, hvor traditionen for intelligente og avancerede toiletter er langt mere fremme end i Europa, kan jeg jo lige fremhæve nogle flere smarte detaljer i Xiaomi Smartmi brættet.

Det kan f.eks. måle ”sidderens” temperatur og puls eller spule vedkommendes rumpette. Smartmi har nemlig indbygget bidet funktion, der sender små stråler af vand skråt opad fra tre dyser.

Xiaomi toiletbrædtet styres enten fra dette betjeningspanel eller trådløst via en Smartmi app på Xiaomi fitness armbånd. App’en fås også til Android telefoner.

Vandets temperatur kan man indstille individuelt, og toiletsædet vil automatisk huske den foretrukne temperatur, alt efter hvem der sætter sig på toilettet. Dog naturligvis forudsat, at personen har tronet på toilettet før og indtastet sine præferencer i app’en.

Xiaomi Smartmi Small Smart Toilet Seat er ikke helt så avanceret som de langt dyrere japanske toiletter, og det reagerer heller ikke på stemme-kommandoer a la Amazon Alexa, som det nyeste fra amerikanske Kohler.

Men set i forhold til et almindeligt dansk toiletbrædt er Smartmi afgjort et stort fremskridt. Hvis man altså ønsker, at ny teknologi skal finde vej til et så privat og intimt sted som ens toilet….

Xiaomi toilettet har sensorer og dyser til tempereret vandbestråling af ens bagdel.

https://www.youtube.com/watch?v=T3d6bZcbvwA

Toiletsædet lukker selv i, når man rejser sig og trækker i vandet. Åbne sædet må man dog selv manuelt.

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nintendo og Playstation jager pc'er