Google er også en annonce killer

Apple gør mere for pedal trampere

Apple har lige givet sine iPhone brugere nok et argument for at bruge Apple Maps app’en – og især hvis man er glad for at cykle.

Apple har nemlig tilføjet placeringen af dele-cykel-services i 179 byer i 36 lande verden over. Danmark er med via den københavnske Bycykel.

For at finde steder med dele-cykler skal man blot indtaste ”bike sharing” i søgevinduet på Apple Maps. Vælg derefter det øverste forslag, der normalt vil være den nærmeste i forhold til, hvor man enten befinder sig lige nu – eller i den by eller det land, man har udpeget i Apple Maps.

Stationen eller butikken med dele-cykler vil blive vist både med fotos, links, geografisk placering og i visse tilfælde også med priser.

Apple samarbejder med Ito World om den nye dele-cykel-service. Ito har specialiseret sig i at analysere og visualisere komplekse mobilitets-data. Som led i sin data opsamling deler Ito World data fra offentlige ”bike-sharing” projekter verden over.

Apple opdaterer sine Maps løbende med nye funktioner og features. Dele-cykel-udvidelsen hører til de større, og den er ikke helt udbygget endnu. F.eks. kan man ikke se, om der faktisk er cykler ledige – og hvor mange. Den service kommer formentlig med en senere opgradering.

Indtil da – og er man i nærheden af dele-cykel-stationen – kan man selvfølgelig lige vade over og se, om der er cykler fri. Alternativt kan man downloade den app, der hører til lige præcis den dele-cykel-ordning, man gerne vil bruge….

Danmark er repræsenteret med den københavnske Bycyklen i den nye service på Apple Maps.

Man kan nu søge på 179 forskellige dele-cykel-services i 36 lande via Apple Maps på iPhone, iPad eller Mac.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google er også en annonce killer