OnePlus 6 kommer i juni

Dude er en trappestige med melodier i

I vil aldrig finde en anden pladespiller, der har samme afslappede fremtoning og image ”rend mig” gadedreng. Bare at man afspiller sin (rock) musik, som stod man lænet op ad en mur, gør Dude til noget anderledes.

Helt usædvanlig er også den ”låge” af trådnet, som man klapper ned over sin vinylpladen, Den både holder skiven på plads og styrer pick-up nålen, der sidder integreret i lågen. Glem alt om tonearme, der skal udbalanceres og håndteres sart og manuelt. Dude spiller musikken tangentialt, hvilket mange mener, er det optimale – eller gjorde. Bare spørg B&O om deres berømte Beogram pladespillere fra 1970’erne og 80’erne.

Designerne Minho Lee og Dawn ville skabe et Hi-Fi anlæg, der illustrerer den afslappede generation. Ikke kun i musikvalget, men også i designet. Den stil går igen i betjeningen. Der er kun tre knapper. En rød til tænd/sluk på forpladen og en mindre på siden til at vælge hastighed (33 eller 45 omdrejninger i minuttet).

Man afspiller ved at vippe trådnets-låget ned over vinylskiven, hvor sensorer automatisk finder starten på melodien. Vil man lige holde pause i musikken, vipper man låget op i en 20 graders vinkel. Vil man stoppe afspilningen helt, vipper man op til 45 grader eller mere.

Dude minder lidt om en musikalsk trappestige.

Dude indeholder også sin egen højttaler og digitale forstærker. De sidder gemt bag blødt stof under selve pladespillere og rummer både en diskant dome og en mellemtone-/basenhed.

Selvom vinylplader er retro, og Dude pladespilleren også udstråler en lidt gammeldags ”laid back” livsstil, kan man jo godt bruge moderne teknologi til at illustrere den. Dude er derfor forsynet med Bluetooth, så man kan fjernstyre musikanlægget trådløst fra en app på mobiltelefonen.

Eneste ulempe ved Dude Turntable er, at den elegante nyhed kun er en fungerende prototype lige nu. Den sydkoreanske designer venter på, at en producent med penge bider på og sætter det coole musik anlæg i produktion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus 6 kommer i juni