Pas på - dine ure går forkert

Når fjernsyn bliver en kamæleon

Gennem adskillige år har mange mennesker syntes, at deres tv et kommet til at dominere stuen alt for meget. Moderne tv-skærme fylder i dag lige så meget på væggen som store malerier, og alt andet lige kan flimmerkassen ikke konkurrere med ægte kunst.

Inden længe vil det problem være løst. Samsung er nemlig på vej med en såkaldt ”Ambient Mode” på sine nye tv med QLED skærm teknologi. Den får tv’et til at opføre sig som en kamæleon og lader skærmen falde fuldstændigt sammen med væggen bagved.

Har man mursten på væggen, forvandler Samsung skærmen sig til et fotografi af stenene. Hænger tv’et på en malet væg, vil fjernsynets standby billede have eksakt samme kulør. Med andre ord forsvinder jeres nye Samsung tv og bliver en naturlig del af baggrunden.

Ambient Mode justerer automatisk lysstyrken og farvetonen på skærmen, så den passer perfekt i rummet. En anden sensor holder øje med, om der er mennesker i lokalet. Er det tomt, slukker tv’et automatisk for at spare strøm.

Selvfølgelig er der tale om et skægt påfund, men måske nok en ganske praktisk gimmick. I hvert fald vil den være flot at vise frem i radio-/tv-butikken eller første gang, at I har familie, venner og naboer på besøg i dagligstuen. De vil jo undre sig over, at I ikke har tv, når I ellers hver dag taler om Netflix film, nye tv-serier og natur-udsendelser, I har set.

Samsung reklamerer ikke direkte med det, men ”Ambient Mode” styres formentlig af  Bixby, der er Samsungs svar på Amazons Alexa, Googles Assistant, Microsofts Cortana og Apples Siri. Altså en personlig digital assistant med kunstig intelligens.

Det er første gang, at vi oplever kunstig intelligens så direkte i et Samsung tv. Her har han mange opgaver som f.eks. at gøre det muligt at styre betjeningen fra en smartphone eller via stemme kommandoer. Desuden sørger Bixby og hans integrerede SmartThings app for, at man – i hvert fald i teorien – kan tænde kaffemaskinen eller sætte mikrobølge ovnen med popcorn i gang direkte fra tv’et.

Ambient Mode i fuld aktion.

Kunstig intelligens står også bag en feature, hvor Samsungs nye QLED tv opfører sig som en nyhedsskærm, hvor man f.eks. ser avisernes overskrifter, vejrudsigten og trafikmeldinger som pause skærm.

Desuden er den kunstige intelligens med til at gøre de nye Samsung tv utroligt nemme at betjene. TV’et finder således selv ud af, hvilke eksterne enheder der er forbundet til det, når man tænder. Lad det være en dvd-afspiller, spillekonsol, tv-boks, trådløst Wi-Fi eller Bluetooth.

En anden, meget elegant detalje ved de nye Samsung tv er, at man kan skjule kabler og ledninger næsten fuldstændigt:

For et år siden kom det næsten usynlige Samsung One fiberkabel, som gjorde det muligt at forbinde alle ledninger i en separat One Connect boks, man kunne gemme i et skab eller bag et møbel. Fra boksen udgik så kun et supertyndt kabel i stil med en fiskesnøre, som let kunne forsvinde på en væg eller blive trukket gennem muren via et lille hul.

Samsungs nye 2018 generation af tv har fået forbedret billede og farvegengivelse. De dyrere modeller er kompatible med den nye HDR10+ standard for billed-dynamik.

Første generation af One Connect havde dog én lille skavank, før ideen var perfekt. Selve Samsung tv’et skulle sættes i en stikkontakt med en almindelig netledning, og den kunne ses.

I år er det lykkedes Samsung at integrere elforbindelsen i det diskrete One Connect kabel, der fås i længder op til 15 meter. Det er langt nok til, at man kan placere One Connect boksen og andre enheder ved tv’et i f.eks. et skab eller for den sags skyld i lokalet ved siden af. Sammen med Ambient Mode gør One Connect de nye Samsung’er til markedets mest diskrete tv.

Samsung kommer med mindst 34 nye tv, når man tager alle skærmstørrelser med fra de fire model-familier QLED, Premium UHD, UHD og Ultra Large Screen TV.

QLED er Samsungs svar på konkurrenternes OLED teknologi. Den er indbygget i fire serier med skærmstørrelser på 55, 65 og 75 tommer. Alle Q-type tv har Ambient Mode, One Invisible kabel og HDR10+ kompatibilitet for bedre billed-dynamik.

Samsungs nye QLED tv kan automatisk gå over til at fungere som en nyhedsskærm med klokke, vejrudsigt, trafikmeldinger osv, når fjernsynet ikke bliver brugt til at se udsendelser på. Den spændende nye Ambient Mode funktion ses også fint på dette billede.

De nye NU-modeller i Premium UHD-serien 2018 fås med skærme på mellem 49 og 82 tommer. De har bl.a. funktioner som Dynamic Crystal Color, HDR10+ kapabilitet og mulighed for at opdatere til Smart TV med One Remote Control.

UHD NU-7xxxx er Samsungs bud på 4K tv til en lidt mindre tegnebog. De fås i fire serier med skærme på 40, 49, 55, 65 og 75 tommer. De kan vise HDR-materiale og kan let installeres med Smart TV funktioner.

Endelig satser Samsung nu stærkere på de mennesker, som ikke kan få deres tv stort nok. Ved præsentationen af de nye tv i New York i går, viste Samsung f.eks. et tv på 146 tommer. Det hedder ganske oplagt ”The Wall”.

De danske priser på de mange nye Samsung tv er endnu ikke klar….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på - dine ure går forkert