Så digitale er vi blevet i verden

Smart fotomobil til lavpris

Huawei holder egentlig først officiel verdenspremiere på sin nye P20 generation af smartphones den 27. marts, men som en fræk lille forsmag lancerer verdens – og Danmarks – tredjestørste mobilmærke allerede nu en meget billig P Smart model til kun 1.899 kroner.

P Smart er egentlig ikke nævnt blandt de tre P20 telefoner, som skal præsenteres om 20 dage i Paris – P20, P20 Lite og P20 Pro – men den har samme design i 18:9 format som sine endnu ikke offentliggjorte søskende. Dog mangler P Smart det indhak a la iPhone X i toppen af displayet, som de andre får.

Den nye Huawei P Smart sigter helt klart efter det store publikum, der bruger deres mobiltelefon til at tage mange fotos med. Mennesker, som til gengæld ikke vil betale en formue a la iPhone 8, iPhone X eller Samsung Galaxy S9 for en ny smartphone.

P Smart kommer med en 5,65 tommers FullView skærm i Full HD kvalitet (2.160 gange 1.080 punkter) plus et dobbelt kamera med smarte funktioner – til under 2.000 kroner. Det har man ikke set før på det danske marked fra en kendt mærkevare fabrikant.

Hvor Huaweis Mate serie stråler af potens og kraft, er P20 familien mere elegant og enkelt i designet. Det gælder også for P Smart, der fremtræder i et slankt cover med metallisk look og en skærm i 2,5 dimensioner.

Den billige P Smart telefon følger den aktuelle modetrend med 18:9 skærm. Den har dog ikke det iPhone X inspirerede indhak i toppen af displayet, som huaweis kommende P20 modeller får.

P Smart er udstyret med et dobbelt kamera på ryggen – med 13 og 2 megapixels. De er ikke fra Leica som på Huaweis dyrere modeller, men tænk lige på prisen for P Smart.

Kameraerne giver mulighed for portræt funktion med bokeh effekt, der slører baggrunden. Autofokus funktionen skal være meget hurtigere end på tidligere modeller, samtidig med at en ISP-processor forstærker farver og reducerer støj i billedet. Desuden er P Smarts kameraer forsynet med fem grupper af linser, som skal forbedre fotos under dårlige lysforhold.

Huawei har i det hele taget gjort meget ud af at gøre fotografering nem og ligetil på P Smart telefonen – også selvom billederne er ret avancerede. Brugere har således adgang til funktioner som ”Smart Face Beauty” eller ”Gesture Shot”, hvor en håndbevægelse foran telefonen får selfie kameraet på 8 megapixels til at reagere.

Meget praktisk er P Smart udstyret med et intelligent billed galleri. Det kan genkende personer og motiver på fotos – og samle dem i grupper og kategorier, hvor de er nemme at finde igen. Det samme kan man selvfølgelig også gøre manuelt.

Motoren i P Smart er Huaweis egen Kirin 659 med otte kerner, beskedne 3 GB RAM og 32 GB lager. Batteriet er på 3.000 mAh, der takket være en intelligent strømspare funktion skal sikre en hel dags drift uden opladning.

Huawei P Smart henvender sig især til unge, der bruger deres mobil til at tage mange fotos med – og som ikke har råd til markedets kostbare toptelefoner.

Styresystemet er Android 8 Oreo med Huaweis egen EMUI 8.0 brugerflade ovenpå. Det kan bl.a. analysere brugerens adfærd og fin-indstille processoren, så den arbejder perfekt til den måde, mobilen bliver anvendt mest til. Lad det f.eks. være fotografering, musik streaming eller afvikling af spil osv.

EMUI 8.0 kan også modvirke, at telefonen bliver langsommere med tiden. Et problem, som især diskuteres blandt iPhone ejere verden over. Huawei kan løbende fragmentere og rense systemet, så hastigheden holdes stabil og høj.

Endelig har Huawei P Smart en ”one-touch split-screen” funktion, som gør det muligt at køre to apps samtidig. Lige så praktisk er en dobbelt Bluetooth funktion, så man f.eks. kan have både et smartwatch og en trådløs højttalere kørende på samme tid.

Til sidst skal lige nævnes, at Huawei har indbygget ansigts-genkendelse i P Smart. Den kan primært bruges til at låse telefonen op, men Huawei hævder, at teknologien er mere sikker end hos de fleste konkurrenter. P Smart kan nemlig ”se”, om det er den rigtige person, som står foran kameraet – og ikke blot et billede af vedkommende.

Huawei P Smart kan købes i danske butikker fra i dag til en vejledende pris af 1.899 kroner. Telefonen fås i farverne sort, blå og gylden hos Telenor, Telia, Elgiganten og Power….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så digitale er vi blevet i verden