Fremover gør vi rent ”trådløst”

Så digitale er vi blevet i verden

Det er ikke mange år siden, at de fleste mente, digitalisering var noget, som ingeniører, programmører og nogle få tekno-profeter forstod sig på. I dag er det digitale hvermandseje. Selv langt ude på Asiens stepper eller Afrikas savanner.

5,1 milliarder mennesker ejer f.eks. i dag en mobil. Ikke nødvendigvis en smartphone med alle de fancy features, men i hvert fald en telefon der kan ringe og arbejde med sms uden at skulle have ledning i vægstikket som i gamle dage. Det svarer til omkring 2/3 af verdens 7,6 milliarder indbyggere.

Internet har kun lidt over halvdelen af os mennesker. 4,0 milliarder for at være mere præcis. De fleste nok via kabel, mens væksten i dag kommer fra det mobile internet. Det bliver udbredt med stor hast i tredjelande i f.eks. Afrika, Sydamerika og Asien, hvor det ville være alt for dyrt og besværligt at trække jordkabler i disse arealmæssigt enorme landområder.

3,2 milliarder af os er aktive social media brugere – og 3,0 mia. via vores smartphones. For bare et par år siden var det mobile tal langt mindre.

Danmark er nummer 10 i verden, når det gælder udbredelse af internet. 5,57 millioner danskere eller 97 pct. af befolkningen er online.

De lande i verden, hvor sociale medier er mest populære, ligger på den arabiske halvø. I Qatar og Emiraterne er 99 pct. af de voksne befolkning medlem af et eller flere sociale medier. I Kuwait er det 98 pct.

Så ser det helt anderledes ud i Nordkorea, som har verdens mindste udbredelse af sociale medier. Omkring 0,06 pct. af nordkoreanerne har adgang til Facebook, YouTube eller kinesiske medier som WeChat. Næsten lige så sjældne er sociale medier i Turkmenistan, Eritrea og Sydsudan (1 pct).

Tallene stammer fra de to analysefirmaer Hootsuite og We Are Social, mens Statista har stået for infografikken….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremover gør vi rent ”trådløst”