Hvilke sociale medier er stærke hos hvem?

Nu starter et race om biler i luften

Ikke fordi man ser mange Porsche sportsvogne køre som taxier. Ikke engang i Porsches hjemland har jeg set en – endsige været passager i en taxa på basis af en Panamera, Cayenne eller Macan, der må være de eneste Porsche modeller med plads nok på bagsædet.

Men måske skal vi vænne os til tanken, selvom ideen er luftig. Helt bogstaveligt talt. Hvis/når Porsche går ind i hyrevogne, bliver det med en flyvende taxi.

I august sidste år kunne Dubais sheiker se de første flyvende taxaer over deres fremtids-elskende by.

Dermed går Porsche i clinch med f.eks. Airbus, Uber, tyske Volocopter, VW Italdesign eller kinesiske eHang, der alle har vist koncepter til fremtidens taxa. Den skal flyve for at undgå de kronisk forstoppede gader i storbyerne og typisk forkorte afstandene mellem lufthavne og bymidte.

Hvis det fortsætter på den måde i de kommende år, bliver luften over storbyerne lige så forstoppede som gaderne. Og der vil flyve både adstadige personflyttere og sporty små helikoptere med Porsche motorer.

Porsches idé er egentlig meget håndgribelig. Det tager nemlig typisk en halv time at køre fra Porsches hovedsæde i Stuttgart forstaden Zuffenhausen til byens internationale lufthavn, når man holder sig ved jorden på gader og Autobahn. Med en flyvende taxa kunne turen tages på under fire minutter.

Porsches sportsvogne er flyvende på alverdens motorveje og racerbaner. Nu skal Porsche logoet måske snart smykke flyvende taxaer,

Porsche har altid været helt på forkant, når det gælder fremtidsrettet bilteknologi. Det var f.eks. bilmærkets grundlægger Ferdinand Porsche, der udviklede Folkevognen lige før anden verdenskrig.

Lige nu er selvkørende biler det store nummer i autobranchen, og for Porsche er der ikke lang afstand fra autonome køretøjer på vejene og computerstyrede taxier i luften. De vil give passagererne en vis kontrol over taxien, men de fleste funktioner vil være automatiske.

Selvfølgelig vil det tage nogle år, inden vi eventuelt får Porsche taxier at se i luften over os, men så science fiction-agtig er ideen slet ikke. I Dubai kan man f.eks. allerede se nogle prototyper af den tyske Volocopter flyve som taxaer.

Kina er ikke kun stort i smartphones og elbiler. eHang vil også gøre Kina stor i flyvende taxier, som får premiere i Dubai til sommer.

Airbus har vist flere projekter omkring flyvende taxier og personvogne. Blandt andet den lille to-sæders Pop.Up, som det Volkswagen-ejede Italdesign har slået stregerne til.

Og for en måned siden lancerede kinesiske eHang en video for at demonstrere sikkerheden og bæredygtigheden i en stor drone, der let kan ombygges til en flyvende personbil eller taxa. eHangs fly med det enkle navn ”184” er også på vej til Dubai og vil lette til sine første taxiture i juli.

Den nye fagre verden skal vi måske snart ringe efter via et 4 gange xx nummer….

Airbus er gået sammen med Volkswagen om at udvikle en flyvende Up.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilke sociale medier er stærke hos hvem?