Ekstra liv på mobile pletskud

Danskerne tjener syvende mest

Det er ingen hemmelighed, at der er kæmpestore forskelle mellem rige og fattige verden over. Men hvor meget varierer klodens rige lande egentlig i lønninger?

Organisationen til økonomisk samarbejde OECD har igen taget pulsen på sine medlemslande. Denne gang ved at sammenligne, hvor meget en gennemsnitlig voksen med fuldtids-arbejde tjener.

Hvis det er store penge i tegnebogen, man vil mærke hver måned, er Luxembourg det bedste bud at flytte til. I det lille land ligger gennemsnits-lønnen på 392.000 kroner om året (62.696 USD).

Danmark er ikke vist i infografikken fra Statista, men vi ligger på en syvende plads. 329.000 kroner tjener en dansk i snit om året (52.590 USD), siger OECD’s talknusere.

USA, Schweiz, Island, Norge og Holland ligger foran Danmark i lønninger, men spørgsmålet er jo, hvor meget der kommer ud på bundlinien i realløn, når skat osv er betalt. Så ligger danskerne nok meget længere nede på OECD’s liste.

USA’s gennemsnitsløn på 60.154 USD står i grel kontrast til, hvad en fuldtids-ansat i nabolandet Mexico tjener. Nemlig fire gange så lidt – 15.311 USD.

Andre af de OECD-lande, hvor lønningerne er lavest, ligger tæt på Danmark. Det er de tre baltiske lande Estland, Letland og Lithauen, hvor en gennemsnits-borger henter mellem 140.000 og 147.000 kroner hjem om året brutto….

 

 

https://www.statista.com/chart/13093/the-countries-with-the-highest-salaries/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ekstra liv på mobile pletskud