Er vi trætte af at købe ny mobil hele tiden?

Samsung genopliver god app

For nogle år siden præsenterede norske Opera sin Max app, der kunne hjælpe til begrænse ens overdrevne dataforbrug på smartphones. Samtidig leverede Opera Max sikkerheds-funktioner, der kunne minde om VPN-lignende tunneller til dataoverførsel.

Sidste år valgte nordmændene imidlertid, at de ville koncentrere sig om deres ganske succesrige Opera browser og droppede derfor den ellers ganske praktiske Max app.

Længe fik app’en dog ikke lov til at hygge sig i glemslen, for nu dukker den såmænd op igen – og denne gang med Samsung til fornavn.

Tilsyneladende har den koreanske mobilgigant sikret sig rettighederne til den norske app og lagt den ud som gratis download til Android telefoner i Googles Play Store her.

I en international pressemeddelelse skriver Samsung, at ”Samsung Max er en ny og gratis app, der skal lære folk at spare på dataforbruget, når de bruger deres smartphone. App’en tilbyder forskellige former for øget datasikkerhed, et let overblik over sit dataforbrug og bedre værktøjer til at bruge Wi-Fi netværk på en sikker måde.”

Besparelserne betyder bl.a, at fotos, videoer, musikfiler og websider komprimeres under forsendelsen via telefon nettet. Man kan også blokere for anvendelsen af baggrunds-data, ligesom man kan kryptere sin kommunikation og blokere for trackere der holder øje med ens aktiviteter på mobilen. Endelig kan man maskere sin brug af domæne navn servere (DNS).

Det kunne se ud, som om Max app’en fungerer bedst på Samsung smartphones. Som nævnt er den gratis, men til gengæld må man acceptere at få vist reklamer på sin mobilskærm. Samsung vil samtidig præ-installere Max på sine A- og J-modeller i en række lande….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er vi trætte af at købe ny mobil hele tiden?