Bluetooth højttaler til derude

Ikke kun nye, men også gode

Stemme-styrede højttalere er det stuuuure nummer ude i verden, men kun i drømmene endnu hos den almindelige dansker.

Amazon, Google, Apple og Microsoft sælger nemlig indtil videre kun deres intelligente højttalere i de store markeder, hvor man taler engelsk, fransk og tysk som hovedsprog.

I mindre sprog-områder som f.eks. det nordiske kan man ikke købe højttalerne endnu ad officielle kanaler, selvom mange danskere uden tvivl ville begynde at tale engelsk i deres hjem, hvis de havde en højttaler som Amazons Alexa Echo, Googles Home eller Apples nye HomePod at give deres vokale kommandoer videre til.

Google har lige meddelt, at Assistant app’en, der er den kunstigt intelligente kerne i Home højttaleren, vil blive frigivet i yderligere 30 lande i løbet af foråret. Sverige er nævnt, men tilsyneladende ikke Danmark. Men nu er årets gadget i det mindste tæt på.

Apple er senest ankommet med sin HomePod højttaler, der indeholder den personlige Siri assistent.

 

Hvad der måske er nok så interessant er, at køberne af de stemme-styrede højttalere ikke kun er fascineret af den nye teknologi – og bare absolut vil være ”first mover”. De er også meget glade for de nye bokse, de har købt.

En af seks voksne amerikanere ejer i dag sådan en klog højttaler, og 89 pct. brugere er tilfredse med dem. Det viser en dugfrisk undersøgelse fra Loup Ventures.

Analysen afslører også, at Amazons Echo højttalere i øjeblikket dominerer med en markedsandel på 55 pct. Google Home har 23 pct og Microsofts Cortana hele 15 pct. Det er overraskende stort, for man hører meget mindre om Cortana end om Google Assistant eller Amazon Alexa systemerne.

Apples HomePod ligger helt nede på en andel af 3 pct, men det skyldes, at Apple først er kommet på markedet med en højttaler for nogle få uger siden. Gentager man analysen om et halvt år, vil HomePod nok have overhalet Microsoft.

Ideen med de smarte højttalere er, at de kan bruges til at styre alt mellem himmel og jord via ejerens stemme. Lad det være tv-apparatet, køleskabet, termostaterne, husalarmen, garageporten, bestillinger af flybilletter eller til høre nyheder og vejrudsigter.

Ifølge den nye rundspørge bruger amerikanerne dog slet ikke mulighederne i højttalernes kunstige intelligens. I hvert fald ikke indtil videre.

Langt de fleste bruger kun de smarte højttalere til at bestille og styre musikken, de lytter til. Den næstmest populære aktivitet er at høre vejrudsigten, mens generelle spørgsmål til ”professoren” kommer på tredjepladsen. Kun 10 pct. bruger højttalerne til at kontrollere andre apparater i husholdningen.

Næsten alle store aktører inden for underholdnings-elektronik er enten allerede på markedet med højttalere, der passer til et flere af de dominerende stemme-systemer – eller de er på vej. Jeg kan i flæng nævne Samsung, Bang & Olufsen, Sonos, JBL, LG, Harman, Facebook og Spotify….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bluetooth højttaler til derude