Video for sjov og sikkerhed på cyklen

Smart-ur for de blinde

Smarte ure skal ikke kun være smarte at se på. De skal helst også tilføre nye intelligente funktioner og talenter, der gør dem rigtigt smarte at anvende.

Dot Watch er et rigtigt godt eksempel. Det er nemlig verdens første smartwatch til blinde og svagtseende iblandt os.

Uret lever op til Bill Gates og Microsofts gamle idé om ”information at your fingertip”. Sådan helt bogstaveligt. I stedet for et traditionelt display har Dot Watch et panel af små forhøjninger dér, hvor urskiven normalt sidder.

De 24 magnetisk aktiverede forhøjninger reagerer i den Braille skrift, som svagt seende kommunikerer med. Uret kan derfor bruges til både at læse og skrive f.eks emails, sms og Facebook opdateringer. Man kan tjekke klokken og kalender aftaler – og i det hele taget ”se” alt, hvad der findes i Braille sprog.

Dot Watch har dog også de fleste andre smarte features, som et moderne digitalur med trådløs forbindelse byder på. Det er f.eks. alarmer, stopur, accelerometer, gyroskop, skridttæller og musik styring.

To fysiske knapper og en drejelig kroner gør det muligt at styre funktioner og tage imod opkald, svare hurtigt osv. Uret kører op til syv dage på en batteri opladning

Det smarte blindeur fremstilles af det sydkoreanske firma Dot Incorporated. Det koster 359 USD eller ca. 2.200 kroner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Video for sjov og sikkerhed på cyklen