Smart måde at lave mokka på

Her kan små fingre ikke gøre skade

Mange forældre giver nu om dage deres børn en smartphone eller en tablet på et meget tidligt tidspunkt. Ofte for at berolige de små eller holder dem beskæftigede, fordi de gerne vil have sådan en dims, som deres mor og far også sidder med næsen i hver dag.

Jeg skal ikke komme ind på her, hvorvidt det er en god idé at give børn en mobiltelefon, inden de begynder i skolen. Det er en helt anden diskussion, som jeg nok ikke er den rigtige at spørge til råds.

Til gengæld vil jeg gerne nævne, at børn – ligesom voksne – kan komme galt afsted med deres nye elektroniske gadges. De kan rode med telefons opsætning og komme til at bruge mange penge utilsigtet online – f.eks. i forbindelse med spil og indkøb.

En ny app skal kunne løse det problem én gang for alle. Den er udviklet af forskere på USA’s University of South Carolina og Kinas Zhejiang University, og den skal være den hidtil bedste børnesikring af først og fremmest smartphones, tablets og laptops.

Algoritmen skal være i stand til at opdage, om det er et barn eller en voksen, der tænder og bruger apparatet. Både på barnets egen gadget eller på forældrenes, som de ofte får lov til at låne som en beskæftigelses terapi.

App’en funger både i forbindelse med tastatur og touch skærm. Den skal således kunne genkende, om det er et barn, der fingerer med displayet ved at analysere bevægelserne. Små fingre efterlader mindre aftryk. Swipes er kortere, og bevægelser mere hektiske.

Hvis en telefon eller en tablet på den måde kan holde øje med sin bruger, kan den også forhindre, at f.eks. forældrenes arbejds emails bliver åbnet, apparatet låst, varer bliver købt, eller at uønskede websites på internet bliver besøgt.

Forskerne på de to universiteter arbejder lige nu på at integrere den nye app i de første smartphones og styresystemer. Når det lykkes, vil vi måske stå med en ny og effektiv sikkerheds-funktion, der kan supplere de nuværende med fingeraftryk, pinkoder og ansigts-genkendelse….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart måde at lave mokka på