Zenfone 5 Lite vises om to uger

Facebook vil have ”pænere” debatter

Vil Facebook nogensinde komme med en Dislike knap, som man kan bruge til at udtrykke sin direkte utilfredshed med et indlæg eller en kommentar med?

Aldrig, hvis man skal tro, hvad Facebook siger.

Det betyder dog ikke, at Facebook fuldstændig ignorerer, hvad brugerne ønsker. Uden dem ville Facebook jo ikke have nogen annoncer – og dermed ingen indtjening.

Lige nu prøvekører Facebook en såkaldt ”down vote” knap hos et begrænset antal brugere – tilsyneladende mest i USA og Canada.

Det er der ikke noget nyt i. Facebook afprøver hele tiden nye funktioner og features på mindre brugergrupper. Nogle af dem bliver kort efter til en realitet. Andre forsvinder i glemslen.

Sådan ser “nedgraderings” knappen ud i en Facebook gruppe.

Det usædvanlige med “down vote” knappen er, at Facebook allerede nu har travlt med at understrege, at det ikke er en ”dislike” knap i forklædning. Normalt afviser Facebook alle kommentarer om nye features med, at “sådan noget gør man hele tiden.” Detaljerede svar er sjældne, og derfor er “down vote” opdagelsen måske i virkeligheden ret vigtig.

Selvom ”down vote” i sidste ende vil kunne have samme effekt som en ”kan ikke lide” knap, har den en helt anden baggrund. Den er nemlig direkte inspireret af det sociale medie Reddit.

Her op- og nedgraderer brugerne hele tiden indlæg og kommentarer. På den måde viser Reddit entusiaster, om de kan lide en post eller ej – og de mest ”upvotede” er også lig med de mest populære.

Reddit baggrunden forklarer også, hvorfor Facebook kun afprøver den nye knap i Grupper og i Memories – ikke ude i nyhedsstrømmen eller brugernes direkte dialog med hinanden. Værktøjet skal bruges til at få relevante kommentarer længere op til overfladen og begrave andre.

I hvert fald er det Facebooks hensigt. Men knappen har altså også en risiko for at blive misbrugt til at sprede den negativitet, som Facebook prøver at bekæmpe….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Zenfone 5 Lite vises om to uger