Del støjen via din mobiltelefon

Er det her brillernes svar på iPhone?

Google vakte enorm opsigt, da man for fem år siden lancerede sine Glasses – briller med en ekstra skærm, der kunne vise f.eks. navigation, forklarende informationer osv på de ting, man kiggede på.

Kønne var Google Glasses bestemt ikke – og diskrete heller ikke. Men en del mennesker mente, at de kunne være gennembruddet for Augmentet Reality, hvor man blander den virkelige med en kunstigt skabt verden.

Ikke helt mange mennesker nok havde samme opfattelse. Google standsede produktionen af de lidt robot-agtige briller i 2015 for så at genoptage en mindre produktion til videnskabelige formål sidste år.

Nu ser Intel imidlertid til at fortsætte, hvor Google slap.

De nye Intel Vauut briller ligner helt almindelige briller, selvom der bestemt ikke har været en mode-bevidst designer involveret i udformningen af stellet.

Man kan ikke se en lille ekstra skærm som hos Google, fordi der ganske enkelt er nogen. I stedet vil intel projicere skærmbilledet direkte ind på brillebærerens ene nethinde ved hjælp af laserstråler. Det andet øje skal bruges til det normale udsyn.

Som det første medie har amerikanske The Verge haft mulighed for at afprøve Vaunt brillerne i praksis. Mediet fortæller, at brillerne kun vejer 50 gram. Intel har formået at fordele elektronikken i de to sider af stellet, så brillerne er balancerede og behagelige at have på. Billede og tekst er i sort/hvid og i en opløsning på 400 gange 150 punkter.

Den lille laserkanon er anbragt i siden af det højre brilleglas. Herfra sendes billeder via en holografisk reflektor dybt ind i øjenæblet og direkte på nethinden (retina). Laserstrålen er naturligvis så svag i styrke, at den ikke kan skade øjet eller brænde fast.

Intels New Devices Group (NDG) vil have de første briller klar til udviklere til efteråret. Priser og en lancering til slutbrugere vil Intel ikke oplyse noget om endnu….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Del støjen via din mobiltelefon