Bill Gates genopfinder toilettet

Når 1.200 droner danser

Jeg ved godt, at de fleste fotografers og verdenspressens opmærksomhed var rettet mod VIP-tribunen under åbningen af vinter-OL i PyeongChang i går.

Og med rette. Man kan jo i sin sønderjyske naivitet håbe på, at de håndtryk og venlige smil, der blev givet mellem nord- og sydkoreanske toppolitikere, kan være et første skridt til en forsoning mellem de to lande. Ligesom vi oplevede det med Øst- og Vesttyskland med Murens fald i november 1989.

Nuvel. Tv-kameraerne fik også tid til at vise selve indmarchen og de utrolig special effects, som koreanerne diskede op med under ceremonien.

Intels droner samlede sig også som en flyvende skispringer på himlen.

En af de flotteste var de olympiske ringe på himlen. De blev ikke skabt ved hjælp af laserlys, som flere tv-stationer og massemedier har foreslået – men af droner.

1.218 af dem “dansede på” i luften over stadig – i fin formations-dans fjernstyret trådløst nede fra jorden. Det gav straks en ny verdensrekord hos Guinness, der erklærede præstationen som ”de fleste ubemandede flyvende objekter i luften på samme tid.”

Underlig nok var de mange droner ikke leveret af en sydkoreansk elektronik-gigant. Dem har landet jo ellers flere af i verdensklasse – mest kendt måske Samsung, LG og Hyundai. Dronerne kom faktisk fra Samsungs ærkerival i computer chips – amerikanske Intel.

https://www.youtube.com/watch?v=fCd6P7Ya160

Intel har efterhånden etableret sig som verdens førende ”danselærer” for droner. Det hele begyndte i 2015 med 100 droner i formation og havde indtil i går sit højdepunkt med 500 droner i luften over Tyskland i 2016, hvor de dansede i takt med musikken fra et symfoni orkester nede på jorden.

De 1.218 flyvende objekter over OL-åbningen var alle af typen Intel Shooting Star, der hver er forsynet med flere hundrede LED-pærer, så de kan ses tydeligt på en mørk himmel. Hver eneste LED kan programmeres individuelt i utallige farver.

Intels droner udformede ikke kun de berømte olympiske ringe over PyeongChang. De dansede også disco i lysshow, viste elektronisk fyrværkeri og bevægede sig, så de lignede figurer fra Koreas mytologi.

En fin og fascinerende åbning af et forhåbentligt spændende OL….

https://www.youtube.com/watch?v=wFi5SkhUjR8

http://https://www.youtube.com/watch?v=5oDkrupRaho

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bill Gates genopfinder toilettet